Quantcast

Laiku nedeklaravote pajamų? Gresia finansinis nukraujavimas

  • Teksto dydis:

Gegužės 2-oji – karšta diena. Tai paskutinė diena, kai buvo galima deklaruoti pajamas. Valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI) Vilniuje visi langeliai užpildyti. Žmonės susidūrė su įvairiausiomis bėdomis – vieni pamiršo užsiregistruoti, kiti susidūrė su klaidomis. Apie viską pokalbis su VMI atstovu Martynu Endrijaičiu.

– Paskutinę dieną į VMI atėjo tikrai nemažai žmonių.

– Pastebime, kad paskutinėmis deklaravimo dienomis visada yra aktyvesnis gyventojų susidomėjimas.

– Ar aiškinotės, dėl kokių priežasčių paskutinę dieną tiek žmonių atėjo į VMI?

– Tai gyventojai, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą pagal verslo liudijimus arba pažymą. Gyventojai, kurie dešimt metų neišlaikė nekilnojamojo turto ir jį pardavė arba kurie trejus metus neišlaikė transporto priemonių ir jas pardavė. Situacijų tikrai yra įvairių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar paskutinę dieną dar įmanoma aptarnauti žmogų, kuris iš anksto neužsiregistravo?

– Klientams taikome atjautą, stengiamės priimti ir padėti. Tačiau pagrindinis veikimo principas – priimami iš anksto užsiregistravę gyventojai. Reikia internetu pasirinkti patogų laiką, užsiregistruoti ir atvykti.

– Ką reiškia gegužės 2 d. riba? Kokie vėliau įsijungia kiti mechanizmai?

– Gyventojai, kurie privalėjo pateikti deklaracijas ir pavėlavo, pirmiausia gaus VMI priminimus, kad reikia deklaruoti. Gyventojai, kurie turi finansinių sunkumų ir negali pateikti deklaracijų, gali kreiptis į VMI ir jiems sudaroma mokestinės paskolos sutartis, vadinasi, gyventojų pajamų mokesčio suma atidedama, išdėstoma dalimis, galima vėliau sumokėti.

– Kokia delspinigių reikšmė?

– Delspinigiai skaičiuojami nuo kitos dienos, kada gyventojai turėjo pateikti metines pajamų deklaracijas. Šiuo metu yra 0,03 proc. sumos kiekvienai dienai nuo nesumokėtos mokesčių sumos.

Šiuo metu yra 0,03 proc. sumos kiekvienai dienai nuo nesumokėtos mokesčių sumos.

– Ar visiems Lietuvos piliečiams reikia pildyti deklaraciją?

– Tai paprasčiausia sužinoti prisijungus prie elektroninės deklaravimo sistemos. Jeigu pas juos yra mokėtina pajamų mokesčio suma, žinoma, tokiems gyventojams reikia pateikti ir sumokėti. Tai gyventojai, kurie vykdė individualią veiklą pagal verslo liudijimus arba pažymas. Galbūt gyventojas buvo išsiėmęs verslo liudijimą kelioms dienoms ir pamiršto. Jei irgi gauna.

– Tokiu metu aktyviai darbuojasi ir sukčiai. Kaip su jais tvarkotės?

– Gyventojus raginame būti budrius ir atsargius. Informaciją plačiai platinome ir socialiniuose tinkluose, interneto puslapyje. Informuojame, kokios informacijos prašo VMI, kaip atskirti, ar tai sukčių, ar VMI pranešimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bausti

Bausti portretas
Bausti bausti

Išvada

Išvada portretas
Jau prasideda bauginimas, bet mes jo nebijom. Manau, valdžia mūsų labiau bijo.

ogi

ogi portretas
ciniskas banku plesikavimas lygiagreciai su ignyparadoksiniais balvonis kitos dimensijos fone =0
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių