Quantcast

Kurortų verslininkai: užklupus karantinui tikėjomės blogesnės vasaros

Kurortų verslo asociacijų atstovai teigia, kad šių metų vasara buvo geresnė nei tikėtasi užklupus karantinui. Jie taip pat priduria, kad šiemet Lietuvos kurortuose lankėsi daugiau lietuvių, kurie, kaip pastebima, buvo kiek įnoringesni.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė teigia, kad nors didelių lūkesčių kurorto verslininkai šiai vasarai neturėjo, vasaros sezonas Palangoje šiemet buvo sėkmingas, o verslas išaugo net apie 10 proc. palyginti su 2019 metų vasara.

„Taip, vasara buvo sėkminga, nepaisant to, kad vasaros metu jau girdėjome komentarų, kad viešbučiai nepavijo praėjusių metų. Kalbant apie vasarą, (...) Palangos kurorte verslas matė augimus nuo praėjusių metų apie 10 proc. Iš tikrųjų lūkesčiai buvo, galima pasakyti, labai atsargūs, tie planai, kurie buvo padaryti visiems metams į priekį, (...) galėjo eiti tiesiai į šiukšlinę. Mes supratome, kad turi gimti naujas planas.

Pradėjus veiklą buvo visiškai neaišku, kaip žmonės važiuos, kokie bus reikalavimai, apribojimai verslui ir kaip čia seksis. Tai tikrai dėl šios situacijos galime pasidžiaugti, kad kurortas turėjo puikią vasarą, kad ir kavinės, ir viešbučiai buvo patenkinti, o srautas buvo didelis Palangoje“, – teigė ji.

Anot I. Valaitienės, nors žmonės iš pradžių abejojo atostogas leisti Lietuvoje ar užsienyje, reikalavimas izoliuotis grįžus po atostogų iš kai kurių užsienio šalių paskatino lietuvius vasarai įsibėgėjus rinktis Lietuvos kurortus.

Taip, vasara buvo sėkminga, nepaisant to, kad vasaros metu jau girdėjome komentarų, kad viešbučiai nepavijo praėjusių metų.

„Viešbučių užimtumas buvo tikrai pakankamai didelis, (...) nors žmonės abejojo, kur leisti atostogas, ar Lietuvoje ar vis tik užsienyje. Tada prasidėjo pirmos žinutės, kad prireikė saviizoliacijos grįžus iš kai kurių kurortų.

Tuomet kai kurie pakeitė savo nuomonę, kad vis tik tikrai Lietuvoje šią vasarą atostogaus. Iš pradžių išgraibstė turizmo sodybas, poilsio namelius prie ežero, paskui atsisuko aktyviau į viešbučius“, – kalbėjo I. Valaitienė, pridurdama, kad šiemet poilsiautojai taip pat buvo ir kiek įnoringesni.

Palangos smulkaus verslo asociacijos direktorius Mindaugas Nesteckis antrina I. Valaitienei teigdamas, kad verslininkai „turbūt visi gana patenkinti vasaros sezonu“.

„Žinoma prieš vasarą buvo neaišku, kaip čia viskas bus, ir birželio pradžia buvo lėta, viskas teįsibėgėjo. Tačiau po to liepos mėnesį, birželio antroje pusėje žmonės pradėjo važiuoti, ir vasara buvo tokia kaip ir visos“, – teigė jis ir pridūrė, kad Palangoje pastebimai daugiau šią vasarą lankėsi estų ir latvių.

T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

Tuo tarpu Birštono Verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas teigia, kad ši vasara vienareikšmiškai buvo kitokia ir pastebi, kad šiemet lietuvių poilsiautojų Birštone buvo daugiau nei pernai.

„Ji buvo vienareikšmiškai kitokia. Jeigu birželis po karantino buvo toks įsibėgėjimo laikotarpis ir dar visi buvo labai atsargūs, (...) tai liepa ir rugpjūtis buvo tikrai intensyvūs. Visomis prasmėmis srautai buvo persiskirstę.

Paprastai mes turėdavome didesnius užsieniečių srautus, nors Birštonas yra lietuviškas kurortas. Šiais metais, akivaizdu, kone vieninteliai užsieniečiai buvo latviai ir estai, ir apskritai proporcijos labai pasiskirstė lietuvių naudai. Akivaizdu, kad daugybė Lietuvos ir užsienio lietuvių rinkosi lietuviškus kurortus“, – kalbėjo jis.

Jam antrina Zarasų verslininkių ir vadybininkių asociacijos pirmininkė Virginija Balienė teigdama, kad užsieniečių Zarasuose šią vasarą buvo žymiai mažiau nei praeitais metais. Ji taip pat sakė, kad užklupus karantinui buvo tikėtasi prastesnio vasaros sezono, tačiau galiausiai kurorte apsilankė daugiau žmonių nei pernai vasarą.

„Geresnis buvo rezultatas, negu tikėjomės, nes iš pradžių, kaip ir visiems, baisu buvo, kas čia bus. (...) Žmonių daugiau buvo, tik užsieniečių vienas kitas“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių