Quantcast

Kurorte verslininkai išnaudoja nepilnamečius

Nepilnamečiai dirba nelegaliai, o jų darbo laikas – neribojamas. Tokius pažeidimus fiksavo darbo inspektoriai, šeštadienio vakarą apsilankę J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje. Reidas surengtas, gavus piliečių skundų.

Valstybinės darbo inspekcijos atstovai, policininkai ir Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai šeštadienio vakarą susiruošė į naktigonę kurorto J.Basanavičiaus gatvėje.

Juos pasiekė informacija, kad čia veikiančiuose užeigose neleistinu laiku dirba nepilnamečiai. Patikrinimo rezultatai viršijo reido dalyvių lūkesčius.

"Kiek ėjome, tiek radome pažeidimų. Ir nepilnamečiai dirbo po 22 valandos, ir nelegalių darbuotojų aptikome. Įdomu tai, kad tas pačias įmones esame tikrinę ir dienos metu, tokios netvarkos neradome, o štai naktį situacija visai kita", – teigė Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Ručys.

Tikrinta 12 greitojo maisto užeigų ir atrakcionų, ten kur daugiausia dirba jauni žmonės. Tada ir paaiškėjo, kad nepilnamečiai dirba ilgiau, nei jiems leidžia įstatymas, be to, fiksuoti nelegaliai dirbantys asmenys.

Pasak V.Ručio, reidas surengtas gavus gyventojų skundų. Esą tai ne paskutinis naktinis patikrinimas Palangoje. Inspekcijos atstovas tikino, kad nenorima verslininkų bausti, bet prevencija – būtina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepilnamečiai dirba nelegaliai

Nepilnamečiai dirba nelegaliai portretas
ne tik Palangoje ir ne tik vasarą...

Kodel

Kodel portretas
Kodel suaugę nesupranta,kad jaunam dar ne suaugusiam organizmui tokie darbo krūviai yra žalingi ? Kad tiems vaikams reikia daug daugiau laiko miegui ir poilsiui nei suaugusiam organizmui. Savo vaikus irgi taip išnaudoja ?ar tiesiog tokie tamsuoliai nieko nežinantys ir nesuprantantys ? Tas beje irgi nenustebintų , nes aplamai tai liaudis tamsi, nieko nesidominti ir mažai žinanti

Vytautas

Vytautas portretas
Kodėl dirbti yra blogai, būti benamiu ar elgeta - gerai? Darbas nėra išnaudojimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių