Quantcast

Kūčios restoranuose vis dar nepopuliarios, Naujiesiems žmonės pinigų negaili

Lietuvoje Švęsti Kūčias restoranuose vis dar nėra populiaru, tačiau Naujųjų metų sutiktuvėms restoranai tiek provincijoje, tiek sostinėje jau beveik rezervuoti, o kainos svyruoja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų.

Prieš kelerius metus atsinaujinęs sostinės „Neringos“ restoranas Kūčių vakarą nedirbs, tačiau iki pat pirmos 2023-ųjų dienos rengs įmonių kalėdinius vakarėlius bei dirbs pagal privačius užsakymus.

„Gruodžio mėnesį praktiškai nėra nė vieno laisvo savaitgalio, kad galėtume priimti rezervacijas – viskas jau užsakyta įmonių, privačių asmenų, pastarųjų netgi mažiname skaičių, nes negalime sienų išgriauti ir pasodinti daugiau žmonių“, – BNS sakė „Neringos“ restoranų vadovas Justas Palšys.

Jo teigimu, restoranas Kūčių vakarą nedirbs – darbuotojai bus išleisti namo, o Naujuosius žada pasitikti su trenksmu – nuo 290 eurų už vietą prie staliuko linksmins „Eurovizijos“ žvaigždė Monika Liu.

„Iš 100 vietų pagrindinėje salėje laisvos yra likę vos keletas. Taip, palyginti su pernai, kainas vakarui pabranginome, nes vien Monika Liu mums kainavo kosmiškai – net nesakysiu, kiek. Atlikėja dabar ant bangos, o maistas pabrango mažiau nei 10 procentų“, – pasakojo „Neringos“ restoranų vadovas.

„Bet kokiu atveju pabrangusios paslaugos sukilusių komunalinių kainų neatpirks – einam į minusą, nes norim išlaikyti mums ištikimą klientūrą“, – pridūrė jis.

Tuo metu apie pusšimtį lankytojų galinčiame priimti Panevėžio „Romantic“ viešbučio restorane bus valgoma ir Kūčių vakarienė, ir švenčiami Naujieji. Pasak įmonės atstovės, abi datos pakankamai populiarios.

„Yra užsakymų ir išsinešimui tų dvylikos patiekalų, tačiau Kūčių vakarą pas mus bus žmonių ir restorane – kol kas viena kita rezervacija, bet jos dažniausiai užsipildo artėjant Kalėdoms. Tuo tarpu Naujųjų šventimui praktiškai vietų jau nebelikę“, – BNS sakė viešbučio pardavimų ir rezervacijų vadovė Monika Čypaitė.

Pasak jos, Naujųjų sutiktuvės restorane populiarios nuo seno, o švęsti Kūčias ar Kalėdas ne namie irgi tampa populiaria tendencija.

Juk nevalgysi picos ar azijietiškos virtuvės patiekalų Kūčių vakarą.

„Tiesiog žmonės nebenori kuistis namuose, o dar svečiai atvažiuoja, tai geriau jau kviečiasi juos sutikti šventes svetur, juo labiau, kad mūsų restoranas yra įsikūręs gražioje, sakyčiau, įspūdingoje vietoje“, – sakė „Romantic“ atstovė.

„Kainos Kūčioms individualios – pagal meniu, tuo tarpu Naujiesiems – nuo 70 eurų, į ją įeina švediškas stalas vienam žmogui be gėrimų ir programa“, – pridūrė M. Čypaitė.

Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupių „Amber Food“ savininkas Gediminas Balnis teigia, kad tinklas tiek Kūčių vakarą, tiek Naujųjų išvakarėse iš esmės nedirba, tačiau negautas pajamas viliasi susirinkti pirmosiomis dienomis po švenčių, kai apyvarta paprastai smarkiai išauga.

Jo teigimu, Kūčių vakaro apyvarta, išskyrus į prabangesnius produktus orientuotus „Sugamour“ restoranus, tinklui tradiciškai yra labai prasta.

„Juk nevalgysi picos ar azijietiškos virtuvės patiekalų Kūčių vakarą. Dažniausiai tomis dienomis ir užsidarome anksčiau – išleidžiame darbuotojus švęsti į namus“, – BNS sakė G. Balnis.

Pasak jo, tinklas su tam tikromis išimtimis nešvenčia ir Naujųjų, tačiau su kaupu finansinius praradimus atsiima jau pirmąją Naujųjų metų dieną.

„Kadangi nemažai mūsų restoranų ir kavinių yra didžiuosiuose prekybos centruose, kurie šventiniais vakarais būna uždaryti, tai problema su šventimais kaip ir atkrinta savaime. Beje, tradiciškai pas mus apyvartos prasme stipresnė visada yra sausio pirma, o ne gruodžio 31 diena“, – sakė G. Balnis.

„Amber food“ grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „Sugamour“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“, „Grill Terrace.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Dar tarybiniais laikais švęsdavome ir Kūčias ,ir Kalėdas,nors reikėdavo eiti į mokyklą ir darbą,nesuprantu koks žmogus turi būti,kad nenorėti jaukiai namuose su šeima pabūti.

Per kucias,

Per kucias, portretas
pirmaja Kaledu,Velyku diena,valkiojasi - tik neceseliai! Normalus zmones svencia namie,su seima. Jau antrasias dienas lankomi kiti artimieji,einama i renginius ir pan.

Kūčios yra pagoniška šeimos šventė

Kūčios yra pagoniška šeimos šventė portretas
Švenčiama namie visa šeima, buriama ateitis, paliekama maisto protėvių vėlėms, tais metais mirusiam net lėkštė ant stalo padedama lyg jis dar sėdėtų prie stalo. Kokie restoranai? Tingini gaminti, maistą gali užsisakyti, bet išeiti iš namų tokį vakarą? Pagal senovinį pagonių tikėjimą, tuo metu , tą stebuklingą naktį, gali iškristi iš virsmo rato ir pasimesti gyvenime. O jei rimtai, tai koks žvėris gali atimti iš vaikų kūčių burtus ir tempti juos valgyti į restoraną?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių