Quantcast

Koronaviruso išsigandę lietuviai šluoja parduotuvių lentynas

  • Teksto dydis:

Lietuvos prekybos tinkluose – ištuštėjusios makaronų, kruopų ir konservų lentynos. Koronaviruso išsigandę lietuviai pildo savo maisto atsargas.

Dar kelios dienos prieš koronavirusui pasiekiant Lietuvą ilgo galiojimo prekių pardavimai prekybos tinkluose išaugo iki penkių kartų.

„Vakar, užvakar labai smarkiai išaugo pardavimas ilgo galiojimo prekių, tokių kaip grikiai ryžiai, aliejus, cukrus. Jų žmonės perka žymiai daugiau“, – teigė Renata Keršienė, „Rimi“ atstovė.

Kai kurie lietuviai sako labai nerimaujantys dėl koronaviruso.

„Ką daryt? Reikia ruoštis kažkaip tai“.

Kiti panikai nepasiduoda.

„Kaip bus, taip bus. Dabar visi užsipirkim ir sėdėkim namuose?“

„Nebijom. Ir tikim į Jėzų, tikim, kad Dievas yra“.

Prekybininkai ramina žmones, kad makaronų, kruopų, konservų tikrai nepritrūks.

„Labiausiai reikėtų nepanikuoti, nesivaikyti to maišelio kruopų ir nekelti dar didesnio šaršalo. Mes labai rekomenduojame kasdien pirkti prekes, kurias vartojate“, – kalbėjo Indrė Baltrušaitienė, „Iki“ atstovė.

Pačios tuščiausios lentynos – „Norfoje“. Prekybos tinklo vadovas sako – lentynų tyčia neskubama pildyti, kad žmonės nepasiduotų panikai.

„Norim, kad panika truputį atslūgtų ir visi įsivertintų, ar apsimoka tuos sandėliukus taip pilnai apkrauti“, – sakė Dainius Dundulis, „Norfos“ savininkas.

Jei situacija nesikeis, „Norfa“ svarsto pradėti riboti pardavimus. Leisti įsigyti ne daugiau kaip vieną paketą tų pačių prekių. Arba perkant daug tų pačių prekių –didinti kainą.

„Jei techninės galimybės leis, arba mes apribosime kiekį, arba padidinsime kainą perkant, pavyzdžiui, didesnį kiekį negu blokas“, – teigė D. Dundulis.

Kiti tinklai riboti ilgo galiojimo prekių pardavimų nesvarsto.

„Mūsų nuomone, to nereikėtų daryti. Geriau garantuoti pirkėjui galimybę nuolat nusipirkti tų produktų“, – kalbėjo I. Baltrušaitienė.

Prekybininkai ramina, kad prekių tikrai nepritrūks. Prekybos tinklai padidino ilgo galiojimo prekių užsakymus.

„Į tai reaguojam, peržiūrim procesus, bendraujam su tiekėjais, kad to trūkumo nebūtų“, – teigė Valdas Lopeta, „Lidl“ atstovas.

Anot prekybininkų, sandėliai ir dabar pilni. Tik nespėjama pildyti lentynų.

„Mūsų darbuotojai tiesiog nebespėja jų krauti. Tai čia yra didžiausia bėda, su kuria susiduriame“, – sakė Rima Aukštuolytė, „Maximos“ atstovė.

Prekybos tinklai dėl koronaviruso sustiprino ir saugumo priemones. Visiems darbuotojams išdalinti dezinfekciniai skysčiai.

„Kasose galima dezinfekuoti rankas. Tą daro kasininkai, bet tikrai, jei koks žmogus sakytų, kad nori dezinfekuoti rankas, tikrai gali tą padaryti“, – kalbėjo R. Aukštuolytė.

Parduotuvėse dezinfekuojami prekystaliai, vežimėliai ir krepšeliai, durų rankenos. Anot sveikatos apsaugos ministro, rekomendacijos parduotuvėse – tos pačios, kaip ir kitur.

„Tai yra asmens higiena. O šiaip tai mes neskelbiame situacijos, kada negalima eiti į gatvę, į barą, atvirkščiai“, – komentavo Aurelijus Veryga, sveikatos apsaugos ministras.

Anot valdžios, pats svarbiausias patarimas – nepasiduoti panikai.

Primename, kad Lietuvoje penktadienio naktį nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis.

Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39-erių metų pacientei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpėms

tulpėms portretas
Ryškiai ne toj šaly gyveni.Ko kankiniesi čia, kur taip visko nekenti Dumk greitai pas putlerį.

on

on portretas
Kodel tokios antrastes niekas neissigando, saugojantis nuo virusu zmogus priima sprendima pats kaip jam saugiau. Kam gi tokios emocijos. Maisais ir karuciais niekas neperka. Cia tik zurnalistu burbulas.

Nesąmonė!

Nesąmonė! portretas
Niekas tų lentynų nešluoja, normaliai visko yra, bent jau Kauno didžiuosiuose prekybos centruose, čia gal tik žurnalistai, paprašyti prekybininkų, skleidžia tokius gandus, kad padidintų apyvartą. Protingas žmogus supranta, kad visam gyvenimui neapsipirksi, perkasi savaitei.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių