Quantcast

VMI išvardijo, kokie asmenys nuo trečiadienio gali deklaruoti pajamas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį prasidėjo antrasis pajamų deklaravimo etapas, kurio metu deklaruoti galės visi likusieji gyventojai.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovė Stasė Aliukonytė-Šnirienė primena, kokie asmenys, prasidėjus antrajam pajamų deklaravimo etapui, gali deklaruoti pajamas.

„Kas turi deklaruoti? Tai pirmiausia individualią veiklą vykdantys žmonės. (...) Toliau deklaruoti reikia žmonėms, kuriems metų eigoje buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamųjų pajamų dydis, žmonėms, kurie yra pardavę 2019 metais automobilį, neišlaikę 3 metus nekilnojamojo turto objektą, išlaikę mažiau kaip 10 metų. Žmonės, kurie yra gavę dovanų ne iš šeimos narių ir jų suma daugiau nei 2,5 tūkst. Tie, kurie palūkanų gavo daugiau nei 500 eurų ir, žinoma, deklaruoti kviečiame žmones, kuriems yra galimybė susigrąžinti didesnes ar mažesnes pinigų sumas“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė VMI atstovė.

Ji akcentavo, kad šiemet už 2019 metais patirtas išlaidas už būsto, automobilių remontą, mažamečių vaikų priežiūrą žmonės taip pat galės susigrąžinti pinigų sumas.

„Visas deklaravimas, kaip žinoma, pratęstas iki liepos 1 dienos, vadinasi, sumokėjimas taip pat“, – pridūrė VMI atstovė.

„Iki liepos 1 dienos kviečiame visus pateikti paramos prašymus labdaros organizacijoms, pasirinktoms partijoms ar profsąjungoms“, – sakė ji.

Nuo praėjusio trečiadienio deklaruoti gali savarankiškai dirbantieji, primena ELTA.

Kaip anksčiau sakė S. Aliukonytė-Šnirienė, kaip ir kasmet, deklaruojančiųjų savo pajamas šiemet bus daugiau nei 1 mln.

Konferencijos vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių