Quantcast

L. Kukuraitis ragina įmones kreiptis dėl subsidijų už prastovas

Darbdaviai, iki ketvirtadienio paprašę subsidijų į prastovas išleistiems darbuotojams, jos bus išmokėtos dar šią savaitę, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras. Linas Kukuraitis ragina kreiptis įmones, kurios išmokų dar neprašė.

Jo teigimu, apie 50 proc. įmonių, išleidusių darbuotojus į prastovas, dar nesikreipė dėl subsidijų.

„Tam yra paskutinė savaitė iki balandžio pabaigos, kviečiame kreiptis“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Pasak jo, naujausiais duomenimis, dėl subsidijų kreipėsi beveik 10 tūkst. įmonių, jos prašo pagalbos 64,7 tūkst. darbuotojų. Pasak ministro, 7,2 mln. eurų subsidijų jau išmokėta 42,3 tūkst. darbuotojų iš 7 tūkst. įmonių .

„Ši priemonė įsibėgėjo per paskutines kelias dienas, nors buvo pradėta mokėti jau nuo praėjusio ketvirtadienio, tai buvo daroma rankiniu būdu, tačiau suderinus automatinius pervedimus, jau vakar ir šiandien pervedamos didelės sumos ir didžiajai įmonių daliai jau pervestos lėšos. Užsibrėžėme, kad tiems, kurie paprašę iki šios dienos, būtų išmokama šią savaitę“, – sakė L. Kukuraitis.

Savarankiškai dirbančių žmonių, netekusių visų ar dalies pajamų ir besikreipusių dėl subsidijų, skaičius siekia 58,3 tūkst., iš jų parama išmokėta 48 tūkst. – iš viso 6,4 mln eurų.

„Šios išmokos atsilieka dviem-trim dienom, kai žmogus paprašo, po dviejų-trijų dienų išmoką ir gauna“, – teigė ministras.

Savarankiškai dirbantiems asmenims karantino metu skiriama 257 eurų išmoka per mėnesį.

Darbdaviams, paskelbusiems prastovą ir jos metu išlaikantiems darbo vietas, valstybė mokės 70 proc. darbuotojų atlyginimo subsidijas, bet ne daugiau kaip 1,5 minimalios algos (910,5 euro iki mokesčių arba 656 eurus „į rankas“).

Tokia išmoka bus skiriama, jeigu darbdavys sutiks ir pats mokėti 30 proc. algos ir išlaikys ne mažiau kaip pusę darbo vietų bent tris mėnesius nuo subsidijos mokėjimo pabaigos.

Nenorintieji mokėti 30 proc. dalies gaus 90 proc. subsidiją, o 10 proc. turės skirti patys. Tačiau šiuo atveju maksimali subsidija siektų tik vieną MMA (607 eurai iki mokesčių arba 437 eurai „į rankas“),  pusę darbo vietų darbdaviai  turės išlaikyti irgi bent tris mėnesius.

Subsidijų negaus darbdaviai, atleidę darbuotojus savo iniciatyva be jų kaltės arba išleidę neapmokamų atostogų darbuotojo prašymu.

Transliacijos vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gandragalviių valdžia

Gandragalviių valdžia portretas
Lyg tai nesikreipė niekas iki tavo paraginimo.Idiotų valdžia.DAbar visus apkaltins dėl savo neigalumo

T

T portretas
Melagiu valdze moka trinti o avis klauso
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių