Quantcast

Komunalinių atliekų tvarkymo rinkliava – visiems NT savininkams

Po poros metų už komunalines atliekas turės mokėti visi nekilnojamojo turto savininkai Mokesčio neišvengs ir vasaros sodybų šeimininkai ar laikinai iš namų išvykę asmenys. Rinkliavą sudarys pastovioji ir kintamoji dalys, pastarosios dydis priklausys nuo faktiškai išmetamų atliekų, rašo "Verslo žinios".

"Dvinarį tarifą numatanti metodika Vyriausybės buvo patvirtinta dar 2013 metų vasarą. Savivaldybės jau dabar turėtų pradėti inkorporuoti metodikos nuostatas į savo atliekų tvarkymo taisykles", - nurodė Aplinkos ministerijos Atliekų projektų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Petras Vileikis.

Seimas jau svarsto ir Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimus, kuriais savivaldybės būtų įpareigotos nuo 2016 metų mokestį už atliekas skaičiuoti pagal metodikos reikalavimus - dvinare rinkliava apmokestinant nekilnojamojo turto (NT) turėtojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesutinku

Nesutinku portretas
VAGYS IR AFERISTAI MAŽIAU TRATINKIT MŪSŲ VISŲ PINIGUS IR NEREIKĖS TAIP ŽIAURIAI MŪSŲ APVAGINĖTI. IR TAIP PO KELIS ŠIMTUS MILIJONŲ KAS MET IŠSIDALINAT AR DAR MAŽAI/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių