Quantcast

Kompensacijų už šildymą dalis gyventojų nesulaukia: tam yra rimta priežastis

  • Teksto dydis:

Kaip sostinės gyventojams sekasi gauti kompensacijas už šildymą – pokalbis Vilniaus savivaldybės Socialinių išmokų skyriaus atstove Viktorija Filipovaite.

– Kiek žmonių jau prašė ir kiek kompensacijų gavo?

– Dėl kompensacijų kreipėsi kiek daugiau nei 60 tūkst. asmenų. Išnagrinėtas 31 tūkst. prašymų.

– Ar prašymai vis dar plūsta į savivaldybę?

– Taip, srautas sumažėjęs, palyginti su epiniais rugsėjo, spalio mėnesiai, tačiau prašymų skaičius nemažas.

– Kodėl tik pusė išnagrinėta?

– Srautas buvo labai didelis. Kita mūsų specialistų įvardijama priežastis – prašymų kokybė. Dažnai prašymai ateina ne su visais reikalingais dokumentais. Užtrunka susisiekti su asmeniu, pasitikslinti ir surinkti visą reikalingą informaciją. Net kai informacija ateina su reikiamais dokumentais, dalis jos tikrinama registruose ir nėra įkeliama automatiškai. Specialistai užtrunka patikrinti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kiek iš viso dar gali kreiptis žmonių?

– Nedrįstame prognozuoti.

– Ar tai nesudaro sunkumų žmonėms atsiskaitant su šilumos tinklais, jei dar dalies prašymai nesvarstyti?

– Jeigu žmogus jaučia, kad negali susimokėti šildymo sąskaitos, tikrai rekomenduojame kreiptis į „Vilniaus šilumos tinklus“ ir prašyti mokėjimo atidėjimo. Jie tikrai žada, kad jei kompensacija bus paskirta, jie nebaus ir nebus delspinigių ar kitų padarinių.

– Kada prognozuotumėte, kad prašymai galėtų būti išnagrinėti?

– Priklausys, kiek dar žmonių kreipsis. Tikrai sunku šiuo metu pasakyti.

– Kada galėtų tikėtis atsakymo likę 30 tūkst., kurie jau kreipėsi?

– Prašymas prašymui nelygu. Jei prašymas kokybiškas, jis gana greitai išnagrinėjamas, tačiau laukia bendroje eilėje su visai kitais. Kiekvienas nekokybiškas prašymas ilgina nagrinėjimo trukmę.

Kiekvienas nekokybiškas prašymas ilgina nagrinėjimo trukmę.

– Kokie vilniečiams būtų patarimai pildant dokumentus, kad ir jums būtų lengviau, ir jie gautų kompensaciją?

– Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje yra skaičiuoklė, su kuria galima įsivertinti galimą kompensacijos dydį. Ten pat yra ir paslaugų aprašymas, kuriame išvardyti visi reikalingi dokumentai, priklausomai nuo sąlygų, ir kitos kompensacijos sąlygos. Jei kyla papildomų klausimų, Socialinių išmokų skyriaus specialistai visą laiką mielai atsako tiek e. paštu, tiek telefonu.

– Kokią žmonės dažniausiai daro klaidą? Neatsiunčia visų reikiamų dokumentų?

– Supildo prašymą nenurodydami visos reikiamos informacijos.

– Kurie gyventojai gali tikėtis paramos už šildymą?

– Dažniausiai kompensuojama šildymo išlaidų dalis, kuri viršija 10 proc. gyventojo turimų pajamų ir dviejų valstybės remiamų pajamų dydžius, t. y. 314 eurų kiekvienam bendrai gyvenančiam asmeniui, arba trijų valstybės remiamų pajamų dydžius vienam gyvenančiam asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Nevarkit su tais prašymais,nes valdžios atstovai šneka labai gražiai,o faktiškai prisikabins prie kiekvieno lapelio.Jaigu turit galimybes ,sumokėkit už tą šildymą,nes popierių pildymas atims daugiau sveikatos,nei duos naudos

visi atsiskaitimai eina per bankus

visi atsiskaitimai eina per bankus portretas
valstybes klerkai negali pasikreipt i banka i pazet pajamas ?...a tipo banku daug... nu tai pasikreipkit bent i tuos is kuriu gaunat mokesciu imokas... jei atsiras neatitikimu ir nesaziningu pilieciu nepergyvenkit pas mus tiek tikrintoju ir kontrolieriu ir jie musu valstybineje mokesciu inspekcijoje tokie arsus ....perduos anstoliams a sie suvystis... supresuos ir issiks vakuminiam pakete...

prašymų kokybė

prašymų kokybė   portretas
ateina ne su visais dokumentais..... ble kai mokescius is gyventoju ismusinet tai neprasymu ne leidimu a ne sutikimu nebereikia.... nesusitvarkot - gesint sviesas kontorikeje uzkalt duris i grazia ultimatine forma paprasyt klerkams pasirasyt atleidimo is darbo prasymus... tipo iseinu savo noru nes nesusitvarkau su darbo kruviu nes neturiu nei noro nei ziniu dirbt su kompiuteriu... iseitines pasalpos neprasau nes nesu toks skurdzius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių