Quantcast

Komitetas pritarė išvadai dėl kai kurių valstybinių ir mokslininkų pensijų apribojimų panaikinimo

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui panaikinti nuostatą riboti pirmojo ir antrojo laipsnio valstybinių pensijų mokėjimą asmenims, kai jie po šios pensijos paskyrimo pradeda gauti pajamas, nuo kurių privalo mokėti pensijų socialinio draudimo įmokas.

Valstybinių pensijų ribojimą siūlyta panaikinti ir tiems, kurie gauna ligos, motinystės, tėvystės, vaiko priežiūros, profesinės reabilitacijos ar nedarbo socialinio draudimo išmokas.

Komiteto išvadai dėl siūlomo įstatymo pataisų pritarė 10 narių, 2 susilaikė.

Analogiškai įstatymo pakeitimo projektu siūloma pripažinti netekusia galios Konstitucijai prieštaraujančią Mokslininkų valstybinių pensijų laikinojo įstatymo nuostatą, kuria nustatoma riboti mokslininkų valstybinės pensijos skyrimą ir mokėjimą asmenims, kol šie gauna anksčiau minėtas papildomas draudžiamąsias pajamas.

Siūloma pripažinti nebegaliojančia nuostatą, kad mokslinio darbo stažas įskaitomas ne ilgiau negu asmeniui sukaks 65 metai, taip pat, kad laikas, per kurį asmuo gauna mokslininkų valstybinę pensiją, į daktaro stažą ir habilituoto daktaro stažą neįskaitomas.

Taip pat siūloma atsisakyti riboti prezidento sutuoktinio valstybinės pensijos skyrimą ir mokėjimą šiam turint draudžiamųjų pajamų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos preliminariais skaičiavimais, įstatymo projektais siūlomiems pakeitimams įgyvendinti 2021 metais reikės apie 780 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, ką?

na, ką? portretas
galiu pasakyti apie "mokslininkus" - tiesiog, jei norite pamatyti, kaip išties atrodo padiugnės, jų vaikučiai, anūkiukai ir anūkytės... tada taip, meskit žvilgsnį į dr, habil. dr, prof ... ir akademikus... neįsižeiskit, tai nuomonė, grįsta ilgamečiu stebėjimu, analize Lietuvos Respublikoje ir lyginant situaciją su kitų valstybių, o pagal siūlomą "pataisą" teisės aktuose ir perskirstant žmonių suneštus į bendrą kasą pinigus... be abejo, degradavusiems "mokslininkams" visada būtina turėti nors kažką, kas realiai gali nors ką sukurti originaliai, kad ir puslapį teksto perspausdinti 9 šriftu vietoje 11 ir už tą patį dar atidirbti ant stalo ir po stalu, ant komodos ir dar išnešti "mokslininko" vaflius iki artimiausio wc, kad atėjusi valytoja nežviegtų garsiu balsu, kad skystymas bevertis, niekas jame nejuda, smarvė, spalva bjauri - brokas.

Ui

Ui portretas
Vėl Kristutės nageliai kyšo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių