Quantcast

Kol kas neketinama kompensuoti žalos nuo afrikinio kiaulių maro nukentėjusiems ūkiams

Nuo afrikinio kiaulių maro nukentėjusiems ūkininkams patirtų nuostolių kompensuoti iš nacionalinio biudžeto kol kas neketinama. Taip teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Jo teigimu, dėl pagalbos bus dar kartą kreipiamasi į Europos Komisiją (EK).

„Ši problema, manau, nėra vien tik Lietuvos problema. Mes jau esame gavę tam tikrą finansinę paramą. Tikiuosi, kad šį klausimą iškelsime kartu su žemės ūkio ministre, kai rugpjūčio 24 d. lankysimės Briuselyje ir susitiksime su žemės ūkio komisaru.

Taip pat prašysime, kad EK dėl galimo žalos atlyginimo skirtų dėmesį Lietuvai, o ypač smulkiesiems ūkininkams – tiems, kurie turėjo naikinti kiaules. Tikimės pasiekti teigiamų rezultatų.

Lietuvoje dar kol kas [...] iš nacionalinio biudžeto nėra numatyta kompensuoti šiuos finansinius praradimus“, – LRT Radijui sako A. Butkevičius.

Pasak premjero, Lietuva yra viena iš labiausiai nuo afrikinio kiaulių maro nukentėjusių šalių.

Dalyje Jonavos rajono dėl užkrato paskelbta nepaprastoji padėtis, kai viename ūkyje nustačius ligos atvejį, kilo pavojus aplink esantiems dideliems fermų kompleksams su maždaug 40 tūkst. kiaulių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vagiu

Vagiu portretas
Vagiu vyriausybe tik apiplese ukininkus,sunaikindam,i ju kiaules ir parsiukus,bet atmoketi nesugeba. Jeui tai butu atvirksciai,valdzia jai sklolinga zmogu ne tik uz grotu patupdytu ,bet visa turta nusavintu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių