Quantcast

Kokios veiklos Lietuvoje pelningiausios?

Pernai metais šalies įmonės gavo 217,7 mlrd. litų pajamų ir uždirbo 9,4 mlrd. litų pelno. Palyginti su 2011 m., įmonių pajamos padidėjo 15,5, o pelnas – 12,6 procento, rašo portalas delfi.lt.

2012 m. ketvirtąjį ketvirtį šalies įmonių pajamos už parduotas prekes ir suteiktas paslaugas sudarė 59,9 mlrd. litų, arba 18,7 procento daugiau nei 2011 m. ketvirtąjį ir 3,7 procento – nei 2012 m. trečiąjį ketvirtį, praneša Lietuvos statistikos departamentas.

Praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį įmonės dirbo pelningai ir uždirbo 1,9 mlrd. litų pelno.

Daugiausia pelno uždirbo didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės – atitinkamai 440,2 ir 159,8 mln. litų. Pereitų metų antrąjį ir trečiąjį ketvirčiais dirbusios nuostolingai, elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo įmonės paskutinį ketvirtį uždirbo nemažą pelną (148,9 mln. Lt).

Pasak DNB vyriausiosios ekonomistės Baltijos šalims Jekaterinos Rojakos, praėję metai Lietuvos įmonėms buvo neblogi.

„Didmeninės ir mažmenininkės prekybos įmonių pardavimai pernai ūgtelėjo daugiau nei penktadaliu.  Šiek tiek atsitiesė ir statybininkai. Tradiciškai palankūs metai buvo vaistų gamybos įmonėms, informacijos ir ryšio srities atstovams, kurie fiksavo 5-7 proc. pajamų augimą ir 8-9 proc. pelningumą”, - komentare teigia ekonomistė.


Šiame straipsnyje: pajamospelnasįmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
UAB valdzia be konkurencijos NR.1 be konkurencijos

DD

DD portretas
GERIAUSEI SEKESI JUODAJAI BUHALTERIJAI :D

vidma

vidma portretas
pelningiausia tai sedet seime ( tenai duoda otkatus ) po prostitucija su narkotikais . Kontrabanda dagalu cigaru ir asq samanes varymas . ir vogtos masinos is europos Visi kiti bizniai tik sudeliavimas .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių