Quantcast

Kitų metų monetų temos – nuo dirbtinio intelekto iki krepšinio 100-mečio sukakties

Kitais metais Centrinis bankas džiugins kolekcininkus naujomis, įdomiomis monetomis. Planuojama išleisti 8 temų kolekcines ir progines eurų monetas.

2 eurų proginė moneta bus skirta Lietuvos krepšinio 100-mečiui. Kita 2 eurų proginė moneta bus skirta „Erasmus“ programos 35-mečiui, tai pačiai progai skirtas analogiško dizaino monetas išleis ir kitos euro zonos šalys narės.

2022 m. bus minima ir Lietuvos banko 100 metų sukaktis, šiai progai įamžinti bus išleistos 3 kolekcinės monetos: 50 eurų aukso, 20 eurų sidabro ir 1,5 euro metalų lydinio. 50 eurų aukso moneta bus pagerbtas ir Lietuvos Valstybės Konstitucijos 100-metis.

Klimato kaitos problematiką Lietuvos bankas pabrėš ir sieks atkreipti į ją dėmesį, išleisdamas kolekcinę monetą „Nėra planetos B“', skirtą gamtos apsaugai. Kita aktuali tema – dirbtinis intelektas, jam 2022 m. bankas išleis kolekcinę sidabro monetą.

Bus tęsiamos monetų serijos: planuojame išleisti pasakai „Zuikis Puikis“ skirtas kolekcines 1,5 euro ir 5 eurų monetas iš serijos „Mano pasakos“ ir Suvalkijai skirtą 2 eurų proginę monetą iš serijos „Lietuvos etnografiniai regionai“. Kaip ir kiekvienais metais, bus išleistas numizmatinis apyvartinių eurų monetų rinkinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių