Quantcast

Kitąmet – lengvatinis PVM malkoms ir periodiniams leidiniams

Nuo Naujųjų malkoms ir medienos produktams bus taikomas lengvatinis 9 proc., o periodiniams leidiniams - 5 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas. Tiesa, kai kurių pajamų apmokestinimas didės.

Anksčiau Seimo nariai teigė, kad lengvatinis PVM leis sumažinti „šešėlį“, palengvins situaciją gyventojams regionuose, kurie negali prisijungti prie centrinės šildymo sistemos. Tuo metu PVM tarifo sumažinimas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, pasak Seimo narių, padidins leidinių prieinamumą, taip pat bus paskatintas leidybos verslas.

Tuo metu Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pataisomis tantjemos, kitas atlygis už veiklą stebėtojų taryboje ar valdyboje, paskolų komitete, iš darbdavio gaunami autoriniai atlyginimai bei mažųjų bendrijų vadovų pagal civilines sutartis gaunamos pajamos apmokestinamos taikant tokius pat gyventojų pajamų mokesčio tarifus, kaip ir pajamas iš darbo santykių.

GPM tarifas šioms pajamoms didinamas nuo 15 iki 20 proc. Šiuo siūlymu panaikinama anksčiau atsiradusi apmokestinimo spraga, lyginant su kitų pajamų apmokestinimu, nes nuo 2019-ųjų įsigalios mažesni socialinio ir sveikatos draudimo įmokų tarifai.


Šiame straipsnyje: malkosSpaudalengvatinis pvm

NAUJAUSI KOMENTARAI

ana

ana portretas
Dujas,reikia piginti,tarša sumažės.Dujų kaina tuoj pasieks GAZPROMO kainą,kai vienu metu mokėjome 2 litus už kūbą, va tau ir terminalas ,Valio LOBISTAMS

jerominas

jerominas portretas
dabar daugės statybų iš "malkų"

Pensininkas

Pensininkas portretas
Malkoms lengvatos o pensininkam kurie šildosi dujomis, kokios lengvatos? Šalame,nesildome buta ,kad tuk pigiau reiktu mokėti už dujas.Manau lengvatos turi buti ir tiems pensininkams ,kurie sildosi dujomis ,pensijos mažos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių