Quantcast

Kelininkai žiemai jau pasiruošę

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybinės reikšmės kelius – magistralinius, krašto ir rajoninius – prižiūri vienuolika valstybės įmonių. Dešimt jų pasiskirstę pagal Lietuvos regionus ir viena prižiūri pagrindines šalies magistrales: A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir A2 Vilnius–Panevėžys.

Visos vienuolika įmonių šiai žiemai pradėjo ruoštis anksti. Dar rugsėjo pradžioje įmonės ėmėsi sniego valytuvų, druskos barstytuvų bei kitų mechanizmų patikros ir reguliavimo, parengė budėjimo grafikus, įsigijo druskos, sandėliuose parengė druskos ir smėlio mišinius. Kelininkai šių metų žiemai jau pasirengę.

Jau nuo ketvirtadienio visos įmonės pradeda žiemos budėjimus ir paspaudus šaltukams, dėl kurių kelių dangos taptų slidžios, pasiruošusios išvykti į kelius jų barstyti.

Svetainė eismoinfo.lt taip pat prisitaiko padidėjusiam vairuotojų poreikiui gauti daugiau informacijos apie kelių būklę ir eismo sąlygas.

Nuo nuo spalio 15 dienos pranešimai apie kelių būklę ir eismo sąlygas bus skelbiami penkis kartus per parą: 6.30, 9.30, 13.30, 16.30, 19.30 val. Esant ypač sudėtingoms oro ar eismo sąlygoms bus dedami papildomi pranešimai.

Kelininkai žiemai pasiruošę, žiemos priežiūros automobiliai paruošti. Vairuotojai, o Jūs jau pradėjote ruoštis žiemai, ar Jūsų automobiliai paruošti žiemos išbandymams?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių