Quantcast

Kavinių ir restoranų viduje – pustuščiai staliukai: Galimybių pasas verslui tik kenkia?

  • Teksto dydis:

Jau savaitę pasiskiepijusiems, persirgusiems ar neigiamą COVID-19 testą gavusiems žmonėms galioja Galimybių pasas. Jį turintiems, pavargusiems nuo lauko kavinių ir išsiilgusiems patogių baldų bei jaukumo – atsivėrė restoranų ir kavinių durys. Tačiau restoranų atstovai sako, kad Galimybių pasas kol kas ne padėjo, o tik pakenkė – žmonių antplūdis jų neaplankė daugeliu atvejų esą būtent dėl galimybių.

Anot restoranų atstovų, jei lauke žmonių pagausėjimo dėl gero oro jie tikrai sulaukė, viduje daug žmonių nematyti.

„Kodėl pietaujate lauke?“ – restorano lankytojo paklausė žurnalistė.

„Dar neturiu Galimybių paso“, – tarstelėjo pašnekovas.

Labiausiai, be abejo, nukenčia restoranai, kurie neturi lauko kavinių.

„Pirmiausia, saulutė skatina. Dėl Galimybių paso – aš esu paskiepyta tik vienu pasu, kai gausiu antrą skiepą, turbūt eisiu ir į vidų, bet jeigu lis lauke“, – kalbėjo žurnalistės kalbinta moteris.

„Galimybių pasą jau turiu, galiu eiti ir į vidų. Bet kadangi kolegės pietauja lauke, tuo labiau – gražus oras, tai kodėl gi ne?“ – svarstė kita pašnekovė.

„Labai gražus oras skatina sėdėti lauke“, – tvirtino kavinės lankytoja.

Vienos didžiausios restoranų tinklus valdančios įmonės vadovas Gediminas Balnis sako, kad nors savaitgalį restoranai tikėjosi žmonių antplūdžio, daug kur viduje buvo vos keletas klientų, o kai kuriuose restoranuose – nė vieno.

„Labiausiai, be abejo, nukenčia restoranai, kurie neturi lauko kavinių. Aišku, prekybos centruose. Matosi, kad jie yra visiškai tušti“, – kalbėjo „Amber food“ vadovas G. Balnis.

Freepik.com nuotr.

Tokį patį nusivylimą patyrė ir Vilniaus centre esanti kavinė. „Sulaukėme dviejų–trijų staliukų per dieną. Aišku, sezonas. Dabar yra vasara, tai žmonės maksimaliai stengiasi sėdėti lauke, nes vasarą taip visada yra. Bet iš tikrųjų tikėjomės, kad bus daugiau lankytojų“, – teigė „Cozy“ vadovė Milda Tamulaitienė.

Anot G. Balnio, žmonės neina prisėsti į vidų dažniausiai dėl to, nes apsilanko su kompanija, kurioje, tikėtina, paskiepyti ne visi. „Žmonės dažniausiai eina ne vieni. Ką mes ir matome, kad su Galimybių pasu daugiau pavienių žmonių yra. Bet keturi–šeši žmonės stengiasi (sėdėti, – red. past.) lauke, o viduje tokių matome mažai“, – situaciją komentavo G. Balnis.

Dabar yra vasara, tai žmonės maksimaliai stengiasi sėdėti lauke, nes vasarą taip visada yra. Bet iš tikrųjų tikėjomės, kad bus daugiau lankytojų.

Jis sako, kad Galimybių pasas, norint prisitraukti daugiau žmonių, neveikia. Anot pašnekovo, jis verslui tik kenkia. „Kiek mes matome, kiek kalbame ir kai būtent lietus pradeda lyti – jie nori eiti, bet mes jiems neleidžiame“, – tvirtino G. Balnis.

M. Tamulaitienė mato ir kitą priežastį, kodėl žmonės gali vengti lankytis restoranų viduje. „Labai daug yra sukurtų teorijų, žmonių požiūris, net nežinau, kaip traktuoti, kur diskriminacija ir panašiai. Žmonės apie tai kalba ir kalba daug. Kaip žinia, yra tokių kavinių ir barų, kurie logiškai, specialiai nepriima svečių į vidų, kad tarsi jų nediskriminuotų“, – teigė pašnekovė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškausienė sako, kad priežastis, kodėl restoranai nesulaukia būrio lankytojų yra tai, jog pagrindinė restoranuose besilankanti žmonių grupė dar nėra pasiskiepiję. „Klientūra, kuri daugiausiai lankosi restoranuose visgi yra jaunesni žmonės, tarkime, nuo 25 iki 40 metų. Dar šis segmentas nėra pilnai pradėtas skiepyti, tai matomai nedaug, kas turi. O po skiepo dar reikia laiko, kad įsigaliotų (Galimybių pasas, – red. past.). Tas segmentas, kuris lankosi, realiai neturi Galimybių paso“, – teigė asociacijos prezidentė.

Anot E. Šiškauskienės, restoranų verslas atsitiesia lėtai, bet tikimasi, kad situacija pasikeis praėjus ilgesniam laikui, kai daugelis bus pasiskiepiję ir turės Galimybių pasus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Tuo pasu daugiausia naudojasi tie kurie skalija ant Landsbergių.Esu paskiepyta ir galėtu to užtekti.

senjoras

senjoras portretas
nesąmonių pasai koks proto bokštas juos ir sugalvojo? neturi ką veikti jie tame seime!

taaaaip

taaaaip portretas
tuo pasu naudojasi beveik vieni landsbergininkai, nes tiesiog demonstruoja lojalumą landsberklanui. Nors realiai - jo nė nereikia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių