Quantcast

Kas lemia NT kainų augimą Lietuvoje?

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) vadovas Mindaugas Statulevičius teigia, kad nekilnojamasis turtas (NT) Lietuvoje brangsta dėl augančių statybos darbų kainų.

„Situacija yra tokia, kad tiek apimtimi, tiek kaina turime (NT kainų. – ELTA) augimo dinamiką. Kodėl taip yra? Tai yra pirmiausia dėl tų pačių sąnaudų, (...) dėl kaštų augimo. Pastatyti NT brangsta. Žemė, ant kurios statoma, jos nėra tiek daug, reikia išieškoti, rasti, derėtis ir apribojimų yra tikrai nemažų. Vis daugiau žmonių nori įsigyti NT (...) centrinėse miesto dalyse“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicijaׅ“ sakė M. Statulevičius.

Pasak LNTPA vadovo, dėl brangstančių statybos darbų bei sklypų NT šalyje neturėtų pigti ir artimiausiu laikotarpiu.

„Kainos taip pat labai nekrinta tų sklypų. Bet, aišku, didžiausias iššūkis – statybos darbų kainos, t. y. užmokesčiai darbuotojams, medžiagų kainos, jos tikrai augo dviženkliais skaičiais. (...) Tokios dedamosios lemia, kad tas NT nelabai ir gali pigti“, – aiškino jis.

„Ober-Haus“ duomenimis, per metus (2020 metų sausį, palyginti su 2019 metų sausiu) butų kainos augo visuose šalies didmiesčiuose: Vilniuje – 7,1 proc., Kaune – 7,6 proc., Klaipėdoje – 6,2 proc., Šiauliuose – 12,2 proc. ir Panevėžyje – 13,9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal vistik reiketu mastyti savo galva.

Gal vistik reiketu mastyti savo galva. portretas
Griebkite visą nek. turtą is eilės, nes pagal vystytojus viskas tik brangs, tą patį kartojo ir prieš pereitą krizę...

KLP

KLP portretas
akivaizdu kad spekuliantai ir bankai spekuliantai lemia nerealias butu kainas, kai keturios sienos kainuoja tiek, kad reikia visa gyvenima dirbti

Toi ukrainiečių kompanija

Toi ukrainiečių kompanija portretas
Dvi dideles kompanijos iš Ukrainos greitai pradės statyti daugiabučius Vilniuje.va tada kainos kris.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių