Quantcast

Kas dar be pinigų motyvuoja darbuotojus?

  • Teksto dydis:

Ne pinigai, o galimybė įgyvendinti savo sumanymus – štai kas renkantis darbo vietą motyvuoja labai gerus specialistus. Tendenciją, kad geras atlyginimas vis dažniau yra ne pats svarbiausias kriterijus, pastebi ir įsidarbinimo specialistai. Kokias dar motyvacijos priemones siūlo darbdaviai? Apie tai – LNK pokalbyje su skelbimų portalo vadove Rita Karavaitiene.

Ieškodami darbo žmonės tikisi gero atlyginimo ir tai –  natūralu. Tačiau jie vis dažniau nori dar daugiau dalykų: vaikų kambario biure, papildomo sveikatos draudimo ir panašių dalykų. Darbdaviams tenka pasukti galvą, ką pasiūlyti, kad prisitrauktų darbuotojus.

– Ką jūs matote darbo skelbimuose? Ką dažniausiai kaip priedus siūlo darbdaviai?

– Dažniausiai pasitaikantis priedas yra galimybė dirbti iš namų ir galimybė reguliuoti savo darbo laiką. Ta laisvė –  dažnėjanti darbo pasiūlymuose. Kaip priedas dar būna papildomas sveikatos draudimas. Gali būti pagalvojama apie sveikatą, pavyzdžiui, skiepai nuo gripo ar erkinio encefalito. Yra ir išskirtinių dalykų, kuriuos darbuotojai labai vertina, pavyzdžiui, papildomos atostogų dienos arba papildomos laisvos dienos gimtadienio proga.

Įmonės pagal savo veiklą gali kažką pasiūlyti: pavyzdžiui, nemokamas keliones traukiniais po Lietuvą, arba mokymus pas partnerius užsienyje, tarkim, Vokietijoje. Taip pat siūlo nemokamus arba su didele nuolaida karštus pietus įmonės valgykloje. Taip pat priklauso ir nuo vietos, kur įsikūrusi įmonė. Skelbime gali akcentuoti, kad yra nemokama automobilio aikštelė. Netgi kartais akcentuoja ir įvaizdinus priedus, pavyzdžiui, siūlo tarnybinį automobilį. Tokį automobilį įmonė suteiks naudoti ne tik darbo metu, bet ir po jo. Dar viena skatinanti priemonė, kurią siūlo įmonės, tai – ryšio priemonės. Tai gan populiarus priedas. Ryšio priemones suteikia darbdaviai: būna neribotas internetas, neribotos pokalbio minutės. Darbdavys pagalvoja, kad tuo darbuotojas galės naudotis ne tik darbe, bet ir namuose. Suteikiamas finansinis priedas, kas dirba per nuotolį namie. Dar iš įdomesnių priedų yra kelionės su visu kolektyvu po gražiausius Europos miestus. Vėlgi, tai priklauso nuo įmonės veiklos.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Ar galima sakyti, kad tokius priedus darbdaviai siūlo didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje –, bet ne regionuose?

– Tikrai, didieji miestai turi daugiau galimybių ir variantų, ką gali pasiūlyti darbuotojams. Naudų krepšeliai būna didesni. Bet pastebime, kad ir iš mažesnių miestų, jeigu būna didesni darbdaviai, jie suteikia didesnį naudų krepšelį.

– Vaikų kambariai biure. Ar daug darbdavių tokį priedą siūlo?

– Darbo skelbimuose darbdaviai akcentuoja, kad bus galimybė suderinti asmeninį ir profesinį gyvenimą, kad įmonė lanksčiai į tai žiūrės. Pavyzdžiui, jeigu bus poreikis sudalyvauti vaiko spektaklyje, tai įmonė prisiderina ir išleidžia kelioms valandoms darbuotoją į tą pasirydomą. Suteikia ir tokias galimybes, kad darbuotojas galėtų į įmonę atsivesti savo vaiką, kad turėtų savo kampelį, kur būtų galima pabūt. Tai dažniau būna susiję su stambesnėmis įmonėmis. Būna ir diena su augintiniais arba atvirų durų diena augintiniams, kada galima  atsivesti augintinį į biurą ir įmonės to neriboja. Žinoma, atsižvelgiama, ar nėra alergijų kitiems kolegoms.

– Ar pastebima, kad darbuotojams, kurie yra geri specialistai, kurių algos didelės, svarbu „profesiškai“ augti? Ar jiems yra ta galimybė?

– Profesinis tobulėjimas, mokymai, savirealizacijos galimybės, galimybė realizuoti savo idėjas, kad ji būtų įgyvendinta. Aktualu tiems, kurie yra motyvuoti ir galvoja apie savirealizacijos galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
man geriausia motyvacija iseigines , pabuni su seima , uoga , gryba , zuvi ar koki briedi gali nukalt , pas mus uz virsvalandzius duoda isseigines dvigubina dirbta laika , algu pakelt negali moka vidutine alga tokia darbo sutartis nebent paraso prieda lauko ar kilnojama darbo kuriu nuo birzelio nelieka tai gausim isseiginiu ar kalediniu , velykiniu , vasaros atostogu daugiau .

Ha

Ha portretas
Geriausia motyvacija tai ozziukas stovintis balkonelije.

Blaivus

Blaivus portretas
Niekinis straipsnis. Be pinigu darbe motyvuoja tik didesni pinigai. Ir giliai dzin ant nemokamu maximos pietu ar gyvuneliu diena imoneje....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių