Quantcast

Kas per 9 mėnesius brango, o kas – pigo?

Statistika rodo, kad rugsėjį Lietuvoje fiksuota 1 proc. metinė defliacija. Tai yra, per metus prekės ir paslaugos pigo procentu. Tačiau dauguma gyventojų turbūt su tuo nesutiktų. Kaip yra iš tiesų – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.

„Kas mėnesį stebime 100 pagrindinių prekių ir paslaugų kainas, fiksuojame pokyčius ir tą informaciją skelbiame. Lyginant su sausio mėnesiu (laikotarpį, kada buvo įvestas euras, – LRT.lt), iš to šimtuko 47 prekių ir paslaugų kainos padidėjo, 46 sumažėjo, o 7 proc. nepasikeitė. Taigi skaičiai labai panašūs“, – sako Statistikos departamento Kainų statistikos sk. vedėja Nadežda Alijeva.

Anot specialistės, daugiausiai pokyčių būna vaisių ir daržovių kainose. Tam daugiausiai įtakos turi sezoniškumas, klimatas ir t. t.

N. Alijeva įvardija ir „pabrangimo rekordininką“ – raugintus kopūstus, jų kaina paaugo daugiau nei 18 proc.

Daugiau informacijos apie kainas – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

optimistas

optimistas portretas
Paslaugos labai pabrango prieš euro įvedimą. Paskui pamatė, kad stipriai perlenkė lazdą su tais kainų kėlimais ir kai ką teko truputį atpiginti.

pypenas

pypenas portretas
Pirmiausiai 100% pabrango,o paskum 1% atpigo???????????

reikia

reikia portretas
idomu kiek kainuoja opiumas liaudziai masinu remontas dadidejo tris kartus kas buvo uz litus dabar uz eurus o cia vel stumiama nesamone net daug kas atpigo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių