Quantcast

Kaip įsirengti elektromobilio įkrovimo stotelę savo kieme?

  • Teksto dydis:

Elektra varomi automobiliai tampa vis mažesne naujiena, o jų pakrovimui skirtų stotelių skaičius sparčiai didėja. Visgi, dar patogiau tokį statinį turėti savo kieme – tuomet transporto priemonę galėsite saugiai palikti krautis per naktį, o apie eiles prie jų bus galima pamiršti. Tiesa, elektromobiliai gali būti įkraunami ir naudojant įprastą kištuką, tačiau naudojant specialiai jiems skirtą stotelę, šis procesas vyksta kur kas sklandžiau ir saugiau. Jei svarstysite apie jos įsirengimą savo namuose, Jums pravers žemiau pateikta informacija.

Tinkamos elektromobilių įkrovimo stotelės pasirinkimas

Rinkdamiesi elektromobilių įkrovimo stotelę, turėtumėte atsižvelgti į šiuos kriterijus:

*Jungties tipas. Dažniausiai galima rasti „Type 1“ ir „Type 2“ tipo jungtis – pastarasis variantas yra europinis standartas, tad jį surasite Europoje pagamintose transporto priemonėse. Tiesa, jei naudosite specialius kabelius, su tokia jungtimi galėsite pakrauti ir „Type 1“ tipo jungtį turinčius elektromobilius. Jei šiais niuansais pasidomėsite iš anksto, lengviau bus planuoti tolimesnius darbus.

*Galingumas. Didesnis galingumas užtikrina efektyvesnį krovimą, tačiau nuo jo priklauso ir šių stotelių kaina, tad turėtumėte paieškoti optimaliausio varianto. Tokiais laikomi 3-22 kW galios rodikliai. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į fazes: jos gali būti vienfazės arba trifazės. Pastarosios bus galingesnės, tačiau šiuo atveju reikės išsiaiškinti, koks elektros įvadas yra naudojamas Jūsų namuose ir kokia yra pačios transporto priemonės konstrukcija.

*Kitos charakteristikos. Kai kurios elektromobilių įkrovimo stotelės gali pasiūlyti papildomų privalumų, tokių kaip WiFi ar Bluetooth ryšių palaikymas, o taip pat gali skirtis jų saugos klasės ar darbinė temperatūra. Visą šią informaciją turėtumėte paanalizuoti papildomai. Iš arčiau šiuos prietaisus apžiūrėsite spustelėję ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/autoprekes/elektros-iranga/elektromobiliu-ikrovimo-stoteles.

Elektromobilių įkrovimo stotelės vieta

Šios įkrovimo stotelės gali būti statomos ant žemės, tvirtinamos ant sienos ar specialaus stovo. Tačiau svarbiausia yra įsitikinti, kad prie jos galėsite patogiai privažiuoti su automobiliu, o kabelio ilgio pakaks prijungimui. Tad šiuo atveju reikėtų atsižvelgti ir į kabelio ilgį ir į tai, kurioje transporto priemonės vietoje yra įkrovimo lizdas: kartais jį galima rasti abiejuose šonuose, o kartais – priekyje.

Daugiabutyje stotelės gali būti tvirtinamos prie nuosavos parkavimo vietos, o turint nuosavą kiemą, joms vietos galima surasti garaže ar kieme prie namo. Daugelis jų turi sertifikatus, patvirtinančius tinkamumą skandinaviškam klimatui, tad ir lietuviški orai netaps kliūtimi sklandžiam veikimui. Tiesa, dėl savo pačių patogumo galite suformuoti papildomą statinį automobiliui. Tam galite pasitelkti tvirtesnes augalų atramas ar konstrukcijas suformuoti iš polikarbonato lakštų. El. parduotuvėje Pigu.lt polikarbonatai parduodami gera kaina.

Kiti svarbūs įrengimo niuansai

Turintiems nuosavą garažą kotedže ar gyvenantiems nuosavuose namuose, elektromobilių įkrovimo stotelės įsirengimas yra visiškai nesudėtingas, tačiau jeigu parkavimo vieta Jums priklauso daugiabučio kieme, pastangų reikės įdėti kiek daugiau. Tokiu atveju bus reikalingas gyventojų balsavimas ir namo bendrijos atstovo arba administratoriaus sutikimas – tvarka kiekvienu atveju gali šiek tiek skirtis. Be to, reikia įsitikinti, ar namo elektros infrastruktūra yra pritaikyta papildomai įrangai, ar reikės imtis papildomų priemonių, kad galia būtų padidinta. Visi šie niuansai gali užimti papildomo laiko, tad geriausia jais pradėti domėtis kuo anksčiau – tuomet įsigiję elektromobilį iš karto jį galėsite krauti nuosavoje stotelėje. Tačiau apsirūpinti tokia įranga niekuomet nevėlu.

Atsižvelgę į visus šiuos aspektus, turėtumėte pakankamai lengvai įsirengti elektromobilio įkrovimo stotelę savo kieme. Šie darbai tikrai nebus sudėtingi, tačiau jų teikiama nauda džiaugsitės ilgą laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių