Quantcast

Kaip išgyventume ilgai užsitęsusį ekonominį sąstingį?

Grįžti į straipsnį

Hm

Hm portretas
Kažkodėl ekonomistai painioja dirbančių žmnių gerovę su monopolijų ir bankų viršpelniais. Ir "ekonomikos augimu" vadina dailiai nudažytą, o kartais netgi nedažytą plėšikavimą. O svarbiausia - užmiršta arba tiesiog neišmano, kad nesant maisto pinigų nevalgysi, ir kad daugiau pinigų "iš oro" prisipumpavus duonos daugiau neatsiranda.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Norite laisvesnių darbo santykių? Dvi sąlygos. Pirma, sudarykite galimybes profsąjungoms efektyviai derėtis su darbdaviais. Tam visi dirbantieji (o ne tik profsąjungų nariai) turi mokėti profsąjungoms už jų pagrindinį darbą - derėjimąsi su darbdaviais. Teiginiai, kad derėtis gali direktoriams pavaldžios darbo tarybos ar net pavieniai dirbantieji, yra kvaili pokštai. Pernelyg nelygios jėgos. Antra, padėkite atleistiems žmonėms greitai susirasti naują darbą. Pašalpos turi būti padorios, nes darbo paieškos yra sunkus darbas, ir skurstantis žmogus su juo nesusitvarko. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

AAAA

AAAA portretas
Viskas būtų gerai su tomis ekonomistų fantazijomis, tik jie nuolatos pamiršta vieną dalyką: to ekonomikos augimo nulemtą klimato atšilimą, kurio pasekmės žmonijai mažai nepasirodys:(. Jau seniai laikas apie tai mastyti.

Galerijos

Daugiau straipsnių