Quantcast

Kaip apsaugoti bites ir padidinti derlių?

  • Teksto dydis:

Vienas svarbiausių darbų žemės ūkyje – tinkamas sėklos paruošimas. Taip užtikrinamas geras augalų žiemojimas ir padedamas pagrindas gausiam derliui kitais metais.

Atrinkus kokybišką sėklą ir beicuojant cheminiais beicais, labai svarbu pasiekti, kad sėklų daigumas būtų 97–98 proc., o dygimo energija – 94–95 proc. Taip maksimaliai išnaudojamas sėklinės medžiagos biologinis potencialas. Iš pradžių būtina sėklą suaktyvinti, suteikti jai reikalingų maisto medžiagų. Šiems uždaviniams spręsti sėkmingai galima panaudoti naujas technologijas, medžiagas ir preparatus.

Vienas efektyviausių būdų – kompleksinių biotrąšų naudojimas. Bioenerginis preparatas NAGRO tinka visų rūšių augalų sėkloms apvelti. Tai naujas žingsnis į daug efektyvesnį žemės ūkio produktyvumo ir rentabilumo didinimą.

Bioenerginis preparatas NAGRO pagamintas šaltuoju molekulinės sintezės būdu. Tai koncentruotas ir idealiai subalansuoto mikroelementų santykio preparatas, veikiantis kaip biofungicidas, biosekticidas (anti feromonas-toribonas). Jo sudėtyje yra mikroelementų, makroelementų, mikrohumatų, vitaminų, fulvo rūgščių, aminorūgščių, fitohormonų, biologinių skiediklių, neorganinių silicio junginių ir kitų vertingų biologiškai aktyvių medžiagų.

Bioenerginis preparatas NAGRO tinka tiek chemizuotiems, tiek ir ekologiniams ūkiams. Labai aktualu naudoti NAGRO chemizuotuose ūkiuose, nes jis leidžia sumažinti sintetinių cheminių beicų naudojimą 30–50 proc. Taip mažiau teršiama aplinka ir sutaupoma pinigų. Ekologiniuose ūkiuose, kuriuose negalima naudoti sintetinių cheminių beicų, bioenerginis preparatas NAGRO yra nepamainomas sėkloms apvelti. NAGRO sertifikuotas Lietuvos Valstybinėje augalininkystės tarnyboje kaip ekologinis preparatas, sertifikavimo Nr. 1 EKO – 25. Bioenerginis preparatas NAGRO naudojamas sėkloms apvelti (0,5 1/l tonai sėklų).

ASU nustatyta bioenerginio preparato NAGRO įtaka daigų augimui ir vystymuisi.

Bioenerginio preparato NAGRO fiziologinis aktyvumas nustatytas Aleksandro Stulginskio universiteto maisto žaliavų, agronominių ir zootechninių tyrimų laboratorijoje. Daiginta "Barkle" veislės salyklinių miežių, "Zenta" veislės žieminių kviečių, "Matador" veislės sėjamųjų rugių grūdai ir "Carousel" veislės rapsų sėklos. Daiginta sėklų daiginimo kameroje "Rumed" Petri lėkštelėse, septynias paras ant filtrinio popieriaus, sudrėkinto distiliuotu vandeniu.

Išvados

1. Daiginant bioenerginio preparato NAGRO tirpalu sudrėkintus miglinių javų grūdus ir rapsų sėklas nustatyta, kad jis pasižymi sėklų dygimą skatinančiomis savybėmis.

2. Veikiant NAGRO miglinių javų grūdų daigumas padidėjo vidutiniškai 10–15 proc., rapsų sėklų – 4 proc.

3. Tirtų augalų sėklas sudrėkinus atliekant bandymą naudotų beicų ir bioenerginio preparato NAGRO tirpalais, miglinių javų grūdų daigumas padidėjo 12–17 proc., rapsų sėklų daigumas – 6 proc.

4. Sėklų beicavimo metu naudojant bioenerginį preparatą NAGRO kur kas didesnis sėklų daigumas išlieka ir cheminio beico normą sumažinus 50 proc.

Kompleksinės biotrąšos NAGRO UNIVERSAL pasižymi visomis gerosiomis savybėmis, kaip ir energinis preparatas NAGRO UNIVERSAL, idealiai subalansuotos sudėties mikroelementų, makroelementų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų atžvilgiu. Labai gerai tinka tręšti per lapus javus ir rapsus, runkelius, kukurūzus, žalienas, sodo ir daržo augalus bei gėlynus. Itin padidina augalų derlių ir pagerina produkcijos kokybės rodiklius. Paankstina augalų augimą ir vystymąsi.

Naudojant galima maišyti su įvairiomis skystomis mineralinėmis trąšomis ir pesticidais. Naudojant bioenerginį preparatą NAGRO UNIVERSAL galima sutaupyti 30–50 proc. trąšų ir chemikalų. Labai svarbu žinoti, kad siekiant suaktyvinti cheminių priemonių veikimą, sutaupyti jų bei sustiprinti augalų imuninę sistemą, labai gerai tam tinka kompleksinės biotrąšos NANO NAGRO. Aleksandro Stulginskio universitete ir Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centre atlikti tyrimai patvirtina kompleksinių trąšų NANO NAGRO pranašumą ir teigiamas savybes. Mokslininkai rekomenduoja NANO NAGRO UNIVERSAL trąšas kaip itin efektyvią priemonę naudoti kartu purškiant augalus pesticidais arba skystosiomis mineralinėmis trąšomis. NANO NAGRO padeda gerokai greičiau prasiskverbti kitoms medžiagoms į augalų vidų. NANO NAGRO sudėtyje yra antiferomonų, kurie atbaido kenkėjus, taip pat daug mikroelementų, pasižyminčių fungicidinėmis savybėmis. NANO NAGRO UNIVERSAL trąšos naudojamos tręšti (purkšti) per lapus (0,5–1 l/ha).

Kompleksinės biotrąšos NANO NAGRO UNIVERSAL ir bioenerginis preparatas NAGRO sulaukė pasisekimo Vilkaviškio, Pakruojo, Joniškio, Jurbarko, Raseinių, Kaišiadorių ir kituose rajonuose. Kompleksinės biotrąšos NANO NAGRO ir NANO NAGRO UNIVERSAL naudojamos kartu ir nuosekliai:

Pirmiausia bioenerginiu preparatu NAGRO apveliama sėkla (0,5 l/t).

Antrasis etapas, kai augalai pasiekia 5–7 cm. Tuomet jie nupurškiami NANO NAGRO UNIVERSAL (1 l/ha).

Trečią kartą purškiama, kai atsinaujina vegetacija ir augalai sulaukia krūmijimosi tarpsnio (0,5 l/ha).

Taip naudojant NAGRO preparatus gaunamas geriausias efektas, nes jie:

Atbaido kenkėjus ir sustabdo ligų plitimą. Apsaugo augalus nuo stresų ir stiprina jų imuninę sistemą. Atgaivina po žiemos.

Pamaitina sėklinę medžiagą ir stimuliuoja augalų dygimą, augimą bei vystymąsi. Didina derlių 20–47 proc. ir gerina jo kokybę.

Leidžia sutaupyti chemikalų ir mineralinių trąšų 30–55 proc. Mažina aplinkos taršą ir taupo pinigus.

Pagerina dirvožemio savybes, didina humuso kiekį, pagerina dirvos organinių likučių skaidymą.

Ypač gerai veikia ekologiniuose ūkiuose, kur augalų augimą ir vystymąsi skatinančių bei dirvos savybes gerinančių priemonių pasirinkimas nėra gausus, o sintetines chemines priemones naudoti draudžiama. Visa tai patvirtina ir gamybinėmis sąlygomis gauti rezultatai, derliaus priedas 20–47 proc.

Rekomenduojame bioenerginį preparatą NAGRO sėkloms beicuoti ir bioorganines trąšas NANO NAGRO UNIVERSAL purkšti:

Lietuvos ūkininkams, ypač tiems, kurie ruošia daug sėklos;

Visiems, kurie siekia išauginti daug ir geros kokybės derliaus, mažinti aplinkos taršą ir taupyti pinigus.

NAGRO preparatus tinka maišyti ir naudoti kartu su fungicidais, insekticidais, herbicidais, skystosiomis trąšomis bei kitomis cheminėmis medžiagomis, skirtomis augalams žemės ūkyje.

Derindami sėklų beicavimą su purškimu, pasieksite maksimalų efektą.

Daugiau informacijos ir prekyba

UAB „Pruszynski ir partneriai“, Islandijos pl. 181 C, Kaunas.

Tel.: (8-602) 31995, (8-650) 66601, (8-655) 34393.

www.nagrolita.eu



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių