Quantcast

Kainų tyrimas: kurie produktai brangsta labiausiai?

Kainų palyginimo portalas „Pricer.lt“ nekeičia prognozės, kad 2019 metai bus rekordiniai kainų kilimo prasme – tiek dinamika, tiek absoliučiais skaičiais.

2019 metų liepą fiksuojamo pigiausių maisto produktų krepšelio kainų analizė rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse, palyginus su birželiu, pigo 0,36 cento ir vis tiek buvo 3,59 (7 proc.) Eur brangesnis nei metų pradžioje. 2018 metų liepos kainos korekcija tarp liepos ir birželio buvo 1,07 Eur – praktiškai tris kartus didesnė.

Labiausiai brangstančia preke toliau išlieka bulvės – ypač dėl to, kad senasis derlius visai pasibaigė, nors pernai jo užteko ilgesniam laikui. Labiausiai pinga obuoliai.

Stipriausiai brangsta bulvės, bananai, pomidorai, kiauliena, duona, ryžiai, pomidorų sultys, pigiausias cukrus, karštai rūkyta nugarinė, sviestas, kefyras, kiaušiniai, vištiena. O pinga ne tokios svarbios prekės – šokoladas, obuoliai, „Panevėžio cukrus“, juodasis šokoladas, pigiausia arbata.

Pigindama krepšelio kainą (-26 centais), tinklu su pigiausiu krepšeliu tampa „Norfa“, antra pagal pigumą išlieka „Maxima“, sumažinusi krepšelio kainą -0,82 cento. „Lidl“ kainą mažina -0,68 cento ir atsistoja į trečią vietą. „Iki“ po praėjusio mėnesio ženklaus kainų pakėlimo mažina krepšelio kainą 70 centų ir pakyla į 4 reitingo vietą. „Rimi“ vienintelė didina pigiausių prekių kainas +98 centais ir krinta į penktą vietą. „Barbora“ iš esmės pigiausiomis prekėmis nekonkuruoja ir, nors krepšelio kainą mažina -68 centais, vis vien lieka paskutinėje, šeštoje, vietoje.

Liepos mėnesio „Pricer.lt“ žinomų prekių ženklų krepšelio kainų reitinge pigiausiu tampa „Maxima“, sumažinusi krepšelio kainą 2,94 Eur. Po jos eina „Norfa“, kainą mažinusi 31 centu. Trečioje vietoje – „Barbora“, kainas sumažinusi 1,56 Eur. „Iki“, pakėlusi kainas 1,12 Eur, atsistoja į ketvirtą vietą, palikdama su pačiu brangiausiu populiarių maisto prekių „Rimi“, kuris, nors kainas ir mažino 1,61 Eur, bet pasiliko toje pačioje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kodel dar nesusodinti euro Aferistai, nesukontroliave kainu kilimo ?

...

... portretas
Labiausiai brangsta 'atbėgėliai', labiausiai pinga lietuviai.

H

H portretas
Krepšeliai , procentai.... Gana tu statistinių žaidimų . Klok konkrečiai. Bulvės, mėsa, kruopos ir t.t.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių