Quantcast

Kainos pajūryje kyla lyg ant mielių

"Čia nėra įmantrių patiekalų, omarų, kalmarų. Tik gėrimai ir užkandžiai. Kainos – simbolinės", – komentavo klaipėdietis.

M.Junokas pasakojo, kad kainos paplūdimio kavinėse tikrai nėra didesnės nei vidutinio lygio tokioje pat įstaigoje mieste, nors į pliažą ir sudėtingiau viską atsivežti, susitvarkyti, reikia daugiau darbo jėgos, yra papildomų išlaidų.

Čia nėra įmantrių patiekalų, omarų, kalmarų. Tik gėrimai ir užkandžiai.

"Pas mus brangiau nei mieste tikrai nėra. Ten alus 3 eurus kainuoja, pas mus irgi tiek pat. Taip pat yra ir su kitais patiekalais. Aišku, mes su restoranais nesilyginame", – dėstė verslininkas.

Pasak savininko, nieko nuostabaus, kad kainos pastaraisiais metais išaugo paplūdimio kavinėse.

"Viskas brango. Tokia tendencija vyrauja ir maisto, rūbų, batų ir kitoje prekyboje. Tiekėjai padidino kainas mums, mes atitinkamai – klientams. Grandinė. Taip, prieš 10 metų bokalas alaus kainavo 3–4 litus. Dabar tiek pat eurais. Visi jau daugmaž priprato. Vienas kitas verčia kainas iš eurų į litus ir lygina", – pastebėjo verslininkas.

M.Junoko teigimu, žmonės paplūdimio kavinėse išleidžia panašias sumas kaip ir anksčiau.

"Tikrai ne daugiau. Gal kažkiek ir pataupo. Daugiau sau leidžia į Lietuvą atostogų grįžę emigrantai", – teigė verslininkas.

Šoktelėjo sūrio kaina

A.Petlinskas nurodė, kad daugumos patiekalų ir gėrimų kainų po perėjimo nuo lito prie euro smarkiai nedidino. Tik suapvalino, nes tai patogiau tiek klientams, tiek darbuotojams.

Vis dėlto kai kuriuos patiekalus teko branginti dėl išaugusių produktų kainų. Tarp tokių ir ypač įstaigoje populiarūs čeburekai ir kačiapuriai.

"Pas mus jie kainuoja po 2,5 euro. Tačiau juos patys gaminame. Įvertiname sąnaudas, gamybą. Susidaro nemaža suma. Tikrai nenorime apiplėšti atėjusių žmonių. Kai gamini pats, didesnės ir išlaidos", – pasakojo verslininkas.

A.Petlinskas atkreipė dėmesį, kad sūrio, kuris naudojamas kačiapuriams gaminti, kaina išaugo vos ne du kartus – nuo 2,7 iki 5 eurų už kilogramą.

"Dėl to kainos ir didėja. Esame priversti reaguoti į maisto produktų brangimą", – tvirtino verslininkas.

Statistika ir faktai

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, restoranų, kavinių ir panašių viešojo maitinimo įstaigų paslaugų kainos šalyje 2017 m. liepą buvo išaugusios 20 proc., palyginti su 2014 m. gruodžiu, prieš euro įvedimą.

Šių metų liepą porcija vištienos krūtinėlės kepsnio su garnyru minėtose įstaigose vidutiniškai kainavo 5,55 euro, o 2014 m. gruodį – 4,63, pusės litro alaus bokalas 2,13 ir 1,66 euro atitinkamai.

Panaši situacija užfiksuota ir Klaipėdoje. Uostamiesčio restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų kainos 2017 m. liepą išaugo 17,2 proc., palyginti su 2014 m. gruodžiu.

Lietuvos statistikos departamentas vartojimo prekių ir paslaugų mažmenines kainas kas mėnesį registruoja atrinktose visų nuosavybės formų, tipų, dydžio įmonėse. Atrenkamos populiarios paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Ojojoi kibinas patiekiamas paplūdymyje tiesiai gulinčiam tynginiui net 20 centų brangiau nei pakelės smurglinėje ,o jojoi kaip brangu :)))

atostogaujantys

atostogaujantys portretas
Tai lietuvaičiai apie tuos auksinius patiekalus jau seniai žino,tai geriau atostogas leidžia svetur. Na o tuos savo auksinius koldūnus ir dešreles-verslininkai tegul patys kerta.Sėkmės!

antanas

antanas portretas
20% ahahah jau kai kur 1 eur prie vieno lito prilygino
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių