Quantcast

Kaimo turizmo sodybose pernai ilsėjosi trečdalis milijono

  • Teksto dydis:

Išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, pernai kaimo turizmo sodybose apsilankė 324,7 tūkst. turistų, iš jų – 31,8 tūkst., arba 9,8 proc., užsieniečių. Kaimo turizmo sodybose pernai ilsėjosi 2,1 proc. daugiau turistų nei užpernai. Vidutinė poilsio kaimo turizmo sodyboje trukmė buvo 1,92 nakvynės. 

Dažniausiai poilsiautojai rinkosi Vilniaus (28 proc.), Alytaus (16 proc.), Kauno (14 proc.) ir Utenos (13 proc.) apskričių kaimo turizmo sodybas. Daugiausia užsienio svečių atvyko iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos ir Latvijos.

Vidutinė nakvynės kaimo turizmo sodyboje kaina vienam turistui apskrityse svyravo nuo 10 iki 18 EUR. Lietuvos gyventojas už nakvynę kaimo turizmo sodyboje vidutiniškai mokėjo apie 13 EUR, užsienietis – 21 EUR. Dauguma turistų atvykdavo tik savaitgaliais. Populiariausi mėnesiai poilsiauti kaimo turizmo sodybose buvo liepa ir rugpjūtis.

Pernai apgyvendinimo paslaugas siūlė 668 kaimo turizmo sodybos, arba 7 sodybomis (1,1 proc.) daugiau nei 2016 m. Vietų skaičius kaimo turizmo sodybose padidėjo 3 proc. ir buvo 15,0 tūkst. 

Daugiausia kaimo turizmo sodybų buvo Trakų, Molėtų, Zarasų, Lazdijų, Ignalinos ir Utenos rajonų savivaldybėse. Apgyvendinimo paslaugas Trakų rajono savivaldybėje teikė 43 kaimo turizmo sodybos, Molėtų – 39, Zarasų – 38, Ignalinos – 37, Lazdijų – 34, Utenos ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse – po 32, Plungės – 30, Varėnos – 26. Dažniausiai poilsiautojai rinkosi prie ežerų įsikūrusias sodybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkijos uoga

Dzūkijos uoga portretas
Nors ekonomika augo, lietus nuplovė daugelį kaimo turizmo sodybų klientų. O statistika - tai įrankis, bet ne realybė:) Daugiau apie poilsį kaimo turizmo sodybose Dzūkijoje: https://kaimoturizmosodyba.eu/

Atraštėje

Atraštėje portretas
turėtų būt pridėta,,..-ačiū Emigrantams."
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių