Quantcast

Kada ne pelno siekiančias organizacijas pasieks gyventojų skirta parama?

  • Teksto dydis:

Iš pajamų mokesčio dalies gyventojų skirta parama ne pelno siekiančias organizacijas pasieks anksčiau nei įprastai – liepos mėnesį, pranešė Finansų ministerija.

Pasak finansų ministrės Gintarės Skaistės, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į geopolitinę situaciją.

„Atsižvelgdami į geopolitinę situaciją, nusprendėme, jog gyventojų skiriama pajamų mokesčio parama ne pelno siekiančias organizacijas pasiektų anksčiau nei iki šiol“, – pranešime teigė G. Skaistė. 

Iki šiol paramos gavėjai, politinės partijos ir profesinės sąjungos gyventojų pajamų mokesčio paramos sulaukdavo rudenį.

„Jau liepą perversime pirmąją paramos dalį, skirtą tų gyventojų, kurie laiku ir teisingai deklaravo savo pajamas“, – pranešime teigė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Tuo metu kai kuriems gyventojams patikslinus savo deklaracijose pateiktus duomenis, iki lapkričio 15 dienos bus pervesta likusi mažesnioji paramos dalis.

VMI duomenimis, prašymus skirti GPM dalį paramai šiemet pateikė 523 tūkst. gyventojų, iš jų 52 tūkst. prašymų yra vertinami, o 5 tūkst. juos turėtų patikslinti. Šiemet paramai gyventojai skyrė apie 23 mln. eurų GPM.

Pernai iš viso 460 tūkst. gyventojų skyrė paramai 21,3 mln. eurų GPM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių