Quantcast

K. Navickas su ES ministrais aptars padėtį rinkose po Rusijos invazijos į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pirmadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje Briuselyje, kur aptars padėtį rinkose vykstant karui Ukrainoje, Europos Komisijos parengtą reglamentą dėl augalų apsaugos, bendros žemės ūkio politikos strateginių planų.

Pasak ministro, pagrindinė problema išlieka Ukrainos grūdų išvežimas ir sklandus tolesnis jų transportavimas, todėl taryboje jis planuoja kalbėti apie galimus būdus sušvelninti situaciją.

„Kol kas trikdžių dar tikrai daug. Suprantama, kad vienintelis tvarus sprendimas yra Ukrainos uostų, visų pirma, Odesos, atblokavimas. Drauge su ES bei tarptautine bendruomene turime dėti visas pastangas, kad jūrinis kelias Ukrainos grūdams bei kitiems eksportuojamiems maisto produktams būtų kuo greičiau atvertas“, – pranešime teigė ministras.

Bus aptarta ir išaugusių gamybos sąnaudų problema. Lietuva, siekdama kompensuoti dalį kaštų dėl pabrangusių pašarų, skyrė paramą kiaulienos ir paukštienos sektoriams. Nemaža dalis paramos lėšų jau išmokėta.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Navickasžėmės ūkiskaras Ukrainojerinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių