Quantcast

K. Navickas: būtina aktyviau tikrinti gyvūnų veisėjus

  • Teksto dydis:

Netylant diskusijoms dėl šunų ir kitų naminių gyvūnų netinkamų laikymo sąlygų ir žiauraus elgesio su jais, žemės ūkio ministras teigia, jog būtina aktyviau tikrinti veisėjus, daugiau dėmesio skirti šešėlyje veikiantiems daugintojams.

Pasak Kęstučio Navicko, dar svarbiau dabar imtis priemonių, kad ateityje nereikėtų konfiskuoti augintinių.

„Pagrindinis tikslas šiandien – imtis gyvūnų gerovės prevencijos ir užtikrinti, kad gyvūnų kankintojai neišvengtų atsakomybės, o augintiniai būtų apsaugoti. Esame informuoti, kad per pastarąjį pusmetį laimėta ne viena byla dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, o daugiau nei 100 augintinių – konfiskuoti. Dar keli procesai nebaigti, tačiau gavau patikinimą, kad tarnyba kovos iki galo“, – pranešime sakė K. Navickas.

Tai jis trečiadienį aptarė su Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovu Mantu Staškevičiumi.

Anot ministro, baudos ir atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais dar neatgraso neatsakingų gyvūnų daugintojų, be to, jie nepraranda teisės verstis tokia pat veikla. Pats gyvūnų konfiskavimo procesas nėra aiškiai reglamentuotas, o savivaldybėse nėra pakankamai vietų priglausti iš netinkamų laikyti vietų paimtus gyvūnus, kol bus priimtas sprendimas dėl jų konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių