Quantcast

Juodi debesys saulės energetikoje: išreklamavo, palaukė, kol priinvestuos, ir sustabdė

Grįžti į straipsnį

Girgis

Girgis portretas
Be politinių sprendimų šita betvarkė nesibaigs.

Birželio 15d

Birželio 15d portretas
Elektrum Lietuva rezervavo daugiau nei 20 000MWh planuojamos statyti galios ir visi smulkūs statytojai gavo ragu.

vejo malunas

vejo malunas portretas
Jau prigaminom tiek elektros, kad neturim jos kur deti. Ministro vapalione. Tai gal tada ji turi atpigti ? .Na bet ir svolaciai....

Aaaa

Aaaa portretas
NUOKRUSOS AFERISTAI UZGROBW VALDZIA.BUTU MANO VALIA VISIEMS RREIKETU NUKIRSTI PLASTAKAS UZ BALSAVIMUS UZ BAPKES

HM

HM portretas
Pradėkim nuo pradžių:KAS sugalvojo šią aferą su "nepriklausomais" tiekėjais? KAS? Ar ne valstiečių? Tik neužginčykit, nes tai tiesa. Antra: KAS toliau mulkina visuomenę su privalomu pasirinkimu su "nepriklausomais" tiekėjais? Ar ne koncervų partija? Tiesa? Taigi jie man visi vienodi, nes išdūrinėja VISOS partijos, kenkdamos absoliučiai VISIEMS piliečiams. Kas dar neaaišku? Ir nėra nei vienos partijos, kuri nėra išdūrusi savo piliečių, yra tik jų asmeniniai interesai, sudaromi labai glaudžiam ratelyje, toliau nuo mūsų ausų.

Žaliasis

Žaliasis portretas
Galų gale, žalia energija tik iš mazuto!!! Vilnius taip šildysis....cha cha cha. Kam dar neaišku, kad tas žaliasis kursas tik mūsų pinigų lupimas? Eiiii, Gentvilai, neapmokestink mano dyzeliuko, nes elektrinės skarbonkės tiesiog nebus kuo užkurt...žaliai ekologiškai...

Anonimas

Anonimas portretas
Kada baigsis sovietmetis ?

Kaunas

Kaunas portretas
Tai ten pačiu koncervu tie saules parkai. Konkurencijos nenori.

Mantas

Mantas portretas
Nu tik pamanyk….. bando apsaugot saules elektros gamintojus nuo rlektros pertekliaus ir elektros kainu mazejimo…. Geriau zmones lai brangiau moka….

O man idomu

O man idomu portretas
Kodėl ARTIMIAUSI ŽMONĖS (vaikai su tėvais) negali pasidalinti pertekline pasigaminta saulės energija ?

Manau.

Manau. portretas
O kam yra teisėsauga; prokuratūra ir kitos. Turi kalti atsakyti.

H

H portretas
Šiaip jau matau didelę aferą energetikos ministerijoje . Pirma sugalvoja ale nepriklausomus tiekėjus po to jiems kompensuoja . Beje iš mūsų sumokėtu mokesčių . O Mes kvailio vietoje- dar ir primokame Beje tą afera visų valdžioje esančių išmislas . Todėl sakau - Nutarė DIEVAS mus nubaust . Leido išrinkti konservastus ir jų šaiką

Nelaimės po vieną nevaikšto

Nelaimės po vieną nevaikšto portretas
Maras (COVID),karas, konservatoriai

Vil

Vil portretas
Labai geras Anonimo komentaras (prieš 5 val.) "Idiotai baudžiauninkai..." Pritariu absoliučiai.

Svajonė

Svajonė portretas
Jei galėčiau be tarpininkų pirkt saulės energiją iš gamintojo, mielai tai daryčiau. Norinčių būtų daug. Problema išsispręstų. Bet tai svajuko dramblionė...

Anonimas

Anonimas portretas
Cia reikejo dezutes nuo saldytuvo, nuo brendzio nepadetu

Elektrikas

Elektrikas portretas
O kodėl nerašote, kad daugiau nei 2GW rezervavo Elektrum? Kreivas tyliai pardavė užsienio kapitalui visą ateities kiekį. Turėsime monopolį. Ignitis rezervavosi 10k mažiau.

H

H portretas
Palaukite , palaukite ... Dar PVM , o gal priedo ir akcizais apmokestins . Juk jau ne be užtenka igničio plėšikavimo ir apgavysčių.

Giedrius

Giedrius  portretas
100% paimtas kyšis, nes dabar visi priinvestavo, o mūsų ministrėlis iš šaikos gavo pinigėlių rinkimams ir jie supirks dabar pigiai, o poto vėl paleis programą. Neleis ištrūkti iš rankų energijos bizniui, nes dabar galėjo daug kas daryti, o chebrytė pamattė, kad iš Putino nebeužisidirbs reikia iš savų atimpti.. Gėda tokiai valdžiai, kuri parduoda visus dėl.chebrytės interesų..

anglosaxsu

anglosaxsu  portretas
bizniai, visus apgauti ir dingti nebaudziami.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Anukas visus jus nupirksiu 1 e dar parėkausit

Atkreipkite

Atkreipkite portretas
dėmesį:inicijavo seimo narys o ne ministras Kreivys.Kada baigsis ta nesamonė-sėdėjimas ant dvieų kėdžių?Ir kaip jiems subinės neplyšta?

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
IŠRURYNO KWAILIUS SU. SAULES BATAREIKOMIS :-))))))))

Ne pirmyn,o atgal

Ne pirmyn,o atgal portretas
53 kv.butą,perdariau į kirpyklėlę,kurios paskirtis vadinama komercinę.Ankščiau už ten sunaudotą elektrą mokėdavau po 14 centų,dabar gavau sąskaitą po 42,6 cento už kilovatvalandę.Reiškia pabrango 3,5 karto.O apie dujų kainą,net nekalbu.Belieka nuomą nutraukti,nes dar pridėjus žemės,komercinius ir kitus komunalinius mokesčius, išsilaikyti jau neįmanoma.4 darbuotojos liks be darbo,o aš be pajamų.Štai toks dabar biznis.

Kur jūs medingalviai buvote ankščiau?

Kur jūs medingalviai buvote ankščiau? portretas
Kiek žmonės šaukė,opozicija ne kartą teikė Seimui vadinamo legalizavimo atšaukimą,bet visada konsevliberalai stojo piesu prieš tai,kad žmogui būtų geriau.Dabar,kaip jau pamatėte,kas buvo prognozuojama,jau ir patys prakalbo,kad negerai.Tai kur jūs brudai buvote ankščiau,kodėl neklausėte protingesnių?kodėl jūs žmonėms darote kuo blogiau?Ir kiek dar ši medingalvių vyriausybė dar kenks?Prievarta suvarė pas spekuliantus,dabar,Šimonytė jau triūbija,kad ko jūs ten nuėjote,esate patys kalti.Na o jau apie Kreivį ir kalbėti neverta.Jau jo pavardė sako,kad jis KREIVAS.Tai gal pagaliau kažkas turės grąžinti atkatą. Prikvatizacija akivaizdžiau blūkšta.

Nesusipratėlis

Nesusipratėlis portretas
Ir kas visgi vadovauja Lietuvai? Ar kas gali atsakyti?

+

+ portretas
Koncervai kai patenka į valdžią, tai puikiai suvokia, kad atėjo laikas čia pat ir dabar pelnytis iš čia pat kuriamo šešėlinio verslo saviems. Ir šitas elektros liberalizavimas bei jos kainos šokas ne kas kitas kaip šio šešėlio aktyvavimas. Pažiūrėsim po metų, kiek iš šio šešėlinio verslo tarpininkai prigeneruos milijonų pelno. O kad dėl tokių kainų kalti karbauskiai and co. tai tik dūmų priedanga.

??!!!!

??!!!! portretas
Įdomu, kodėl VERT ataskaitos viešumoje vėluoja metus? Gal slaptame žulikų ratelyje jos matomos ir kas mėnesį, kaip ir turėtų būti matoma visiems, tada mažiau būtų klausimų ir netikėtumų investuotojams. Siūlau kitą išeitį - investuoti nepriklausomai nuo valstybės struktūrų, įrenginėjant energetinius objektus įmonių teritorijose, ant jų ir daugiabučių namų pastatų, su energijos kaupikliais, pav. karšto vandens. Šilumos energiją galima panaudoti tiesiogiai ir kaip elektros energiją, pav. aušinimui, nes yra ir galima skatinti gamybą kondicionierių ar šaldytuvų, veikiančių nuo karšto vandens. Su valstybės žulikais biznio draugystė negalima, nes jie neamžini ir patys pavaldūs kitiems žulikams.

siulau

siulau portretas
atšokti nuo Kruonio, visa galią užrezervaves Lukašenka savo atominės naktiniam pikui.

Audrius Daunoravičius

Audrius Daunoravičius portretas
Kadangi I.Šimonytė atostogauja, tai skubu į pagalbą premjerei - Investuotojai ir verslininkai yra Patys kalti, kad patikėjo Aplinkos ir Energetikos ministrais ir jų lozungais!

Man patinka tas veikėjas

Man patinka tas veikėjas portretas
Kuris rašo teisybę apie Lietuvą su sarkazmu, bet tiesa, nors kiekvieną dieną jei užgaudau, jo komentsą, tai dieną praskaidrinti. Sėkmės kūryboje)

Kam jums ta elektra?

Kam jums ta elektra? portretas
Juk niekas nedirba. Prie kompiuterių dirba ne lietuviai. Namie šaldytuvų jums nereikia, valgote tik bulves. Jos be šaldytuvų išbūna. Vaikai mokytis negali, nes pasiligoję ir silpnų protelių Be elektros anksčiau užmigs. Televiziją žiūri seniai. Jiems pagal naujas kainas jau nebeišeis televizoriaus įsijungti. Drabužių seniai niekas nelygina ir neskelbia. Drabužiai iš skudurų krautuvių tokie pigūs, kad neapsimoka jų skalbti. Su patalyne tas pats. Niu. Ir kam jums elektra? Biuruose viršininkai ateina , patvarko sekretorę ar vadybininkę ir kai ta padaro oralinį, išvažiuoja abu namo. Nedirba gi Lietuvoj niekas. Buhalterės, tiesa, priverstos įsijungti kompiuterį. Bet joms jau irgi pabodo nuolat juodąją buhalteriją tvarkyti tik oralinio sekso atvažiuojančiam šefui ir jis dirba iš namų. Tai porą kabelių jom paliksit Pajungti prie rozetės ir jos nupieš duomenis statistikai apie tai kaip "klesti" verslai Lietuvoj. O naujai įvažiavusios ukrainiečių prostitutės ir jų vaikai be elektros

Kaip galima nesuprasti?

Kaip galima nesuprasti? portretas
Du gigavatai tai visos Lietuvos poreikis, fotovoltinės elektrinės gamina elektrą kada jos mažiausiai reikia, o kai reikia labiausiai, pvz. žiemą, tai visai negamina, arba gamina labai mažai. Tik visiškas kvailys galėjo nesuprast, kad tos fotovoltinės panelės išbalansuos tinklus. Pažangios šalys stato saulės elektros parkus stirlingo variklių pagrindu, kur per veidrodžius surinkta saulės energija įkaitina šilumos talpą, o iš jos visą naktį gamina elektrą, bet LT tokios net nekompensuojamos, turbūt todėl, kad politikierių niekas nesuinteresavo.

v

v portretas
Panašu, kad šešėlinė elektra neleidžia mums turėti jos pigios, kuri čia pat irgi išgaunama per saulės energiją, nes suprask, kažkas nebevartys milijonų pelno. Čia kaip šešėlinės ekonomikos pinigai nepatenka į biudžetą ir dėl to reikia kelti mokesčius tiems trūkstamiems pinigams surinkti.

Anonimas

Anonimas portretas
Idiotai baudziauninkai, kiek kartu ir kaip jums reikia ikalti i jusu durnas puodynes, KAD KAPITALIZME svarbiausia - PINIGAI. Burzujui, kapitalistui NUSISIKTI ant sazines, doroves, teisingumo ir tiesos. Svarbiausia PELNAS ir PINIGAI bet kokia kaina. Baudziauninkams ant tiek isplautos smegenys kad jie galvoja jog gyvena komunizme kad gera valdzia, vagis ir banditas uz juos pasirupins, duos, suteiks ko tiktai noriu ar nenoriu. Tokie idiotai PRIVALO PASTIPTI.

G

G portretas
Visiškai suprantama, kad pikinę galią reikia kompensuoti kažkokiu stabiliu šaltiniu. Ir taip pat yra faktas, kad mes tokio neturime. Dujos dabar tiek brangios, kad iš dujų nėra gera ekonomika. Gaunasi užburtas ratas: vasaros dienomis turime tikrai didelę galią perteklinę, tačiau vos tik sutemsta ar užeina lietus, elektrą labai greitai reikia pradėti gaminti kitur. Taigi kuo daugiau saulės ir vėjo, tuo daugiau reikia iškastinio kuro elektrinių. Šaltą ir ramią žiemos naktį yra visiška bėda nes viską reikia gaminti iš neatsinaujinančių. O kaina diktuojama stabilių energijos šaltinių. Gal kažkiek ir kompensuotų, jei perteklinė elektra būtų perkama iš gyventojų, bet apie tai niekas nekalba.

Atsinaujinantis energijos šaltinis

Atsinaujinantis energijos šaltinis portretas
"išvengti perteklinės elektros energijos, kurios nepajėgtų suvartoti vietiniai elektros energijos vartotojai" - stabdom vietinę gamybą, bet perkam iš Švedijos, Lenkijos ir tt. Ar tik greitu metu nereiks ir prie Astravo stovėti su pagalbos prašymu? Aiškinam, kad yra perteklius, bet mokam 100 kart brangiau nei tie patys švedai. Jei tiek daug yra pertekliaus, tai kodėl patys juo prekiaut negalim, ką?

kaunietis

kaunietis portretas
Greiciau ta kreivi aferista nuimtu. Cia jis primals dar daug sudo.Taigi jau viena karta ji buvo atstatidine tai kaip galima vel isrinkti.Matyt su Simonyte gerai dalinasi

paimsiu kredita lemilijonini is lenku

paimsiu kredita lemilijonini is lenku portretas
nusipirksiu tesla is amerikonu....i pasistaysiu kiniska saules jegaine ant garazo.... baterijas inverteri i nersiu i offline.....valdziazmogiai galesit raukykit spekuliuot i kiek tik sveikata leis

Mokantis skaityti

Mokantis skaityti portretas
Aiškūs privatūs šešėlio (energijos importo) interesai - pagal VERT statistiką importuojamos energijos galia >2 kartų didesnė nei gaminamos iš atsinaujinančių šaltinių - 1,956 GW/0,9443GW atitinkamai, hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) - 0,9GW - pagal 2021 m. 1 pusmečio ataskaitą. Matau rezervą - galima neimportuoti ir negaminti iš biokuro kai yra saulės energijos maksimumas, energijos perteklių kaupti HAE, investuoti į naujų HAE blokų įrengimą, kas jau buvo suplanuota dėl atominės elektrinės statybos. Visi daugiabučiai ir individualūs namai bei visos įmonės ir įstaigos turėtų būti maitinamos iš saulės elektrinių ir grąžinti į tinklą tokią galią, kuri yra įrengta pagal vartojimo sutartis su tiekėju - teisiškai nebus galima prikibti dėl įrengtosios galios. Galima pasigaminti ir visą reikalingą šiluminę energiją - tada nebus nė kalbos apie energetinę priklausomybę nuo rusijos ar kitų šalių.

che che che

che che che portretas
O ko jūs tikėjotės? Tokia ta mano laisva Lietuva.

to >.

to >. portretas
sneki nesamones. 2 GW nera "lasas juroje". Ignalinos AE vienas blokas 1.3 GW buvo ir tenkindavo ~70 proc LT poreikio. Tik skirtumas, kad ten buvo stabilus saltinis, o sitie 2 GW yra pikiniai, viena diena gali buti, kita diena maziau ar dar kita isvis nebuti. Ir su sita problema visos salys susiduria kur daug saules ar vejo jegainiu pristatyta.

1991

1991 portretas
Energetikos Ministerija ir p. Kreivys pasigamino laiko masina ir sugrizo i 1991m. Dabar viskas bus kaip jiem reikia :)

Reikia proverzio

Reikia proverzio portretas
Kam tada to proverzio paketo reikejo? Viena diena reikia proverzio, o uz menesio jau reikia rankinio stabdzio :)

Kam jums ta elektra iš viso?

Kam jums ta elektra iš viso? portretas
Ar reikia jums tos elektros? Pasvarstykite ramiai. Be elektros pamatysit kaip atrodo jūsų Bjauri žmona be fotošopo. Galiausiai dienos šviesoje o ne prie specialaus apšvietimo išvysite, kad duktė apūėlusi kaip gyvulys ir jai auga ūsai, barzda, silpnas su botoksu išgarsėjo ir iškrito protezai iš burnos...pamatysite, kad nebegalite valdyti e-sąskaitos banke ir nebenysipirksit Tailande transvestito...nebesumokėsit kaimynų mažametei dukrai už oralinį ...ar čia jau toks baisus praradimas?

* * *

* * * portretas
Šiuo metu Lietuvoje vėjo jėgainių susumuota galia yra ~750 MW. Teko apsilankyti Pagėgių vėjo jėgainių parke. Tai apibūdinčiau taip: nei vieno paukščio neišgirsit, vien tik atbaidantis ūžesys (ne vėjo, o kažkokios gamyklėlės agregatų).

Jans

Jans portretas
Valstybes tarnautojai visiskai žiūri tik savo verslo ir nemasto Vienur sako mes per mazai elektros pagaminame todel brangi elektra. Bet jei nori savo turet ir kitam pagamint neduoda, jau tada prasideda tai ivadas per silpnas tai vel koks velnias o pirkt is birzos ar kitos salies ivado užtenka Ir dujas degint jiem apsimoka, kad elekzros pagaminti branvios ir ir

Kazkas ne taip

Kazkas ne taip portretas
Jeigu zmones patys nori investuot ir gamint elektra, kam draust ir kam tie uzsienio investuotojai?

GGG

GGG portretas
Perteklius reiškia pigima...Kažkam tai nepatinka...

>.

>. portretas
Nekalbėk nesamonių , jei nesupranti kas ir kaip yra. Jei perteklius paduodamas į tinklą , tai gamintojas gauna katino ašaras. O ta elektra yra tik lašas jūroje . Jei yra pasaugojimas , tai elektra saugoma tik tam pačiam gamintojui , o ne kitiems vartotojams. Ir už pasaugojimą moka pats gamintojas , o ne visi elektros vartotojai Faktas tas , kad saulės elektra didina nepriklausomybę nuo monopolio, kuris tai supratęs per vyriausybę ir seimą įvedė apribojimus. Jei motyvas , kad neparuošti tinklai, tai monopolistams reik mažiau vogti ES skirtus milijardus .

Anonimas

Anonimas portretas
vagys ziuri tik i savo kisene !

Aha

Aha portretas
Pasislinkit paragaukite naujų žydpalaikių įvažiavo su idiotais vaikais. Ir jie užsiiminėja geresnius namus ir butus bei nemokamai gyvena nuolatinės sanatorijos sąlygomis. Geresnės vietose kur draustiniai ir kurortai. Ar dar kas neaišku?

Onutė

Onutė portretas
Tai pasirodo, vis dėlto, o bet tačiau, galime turėti pigios elektros, bet sukurta sistema šešėlinė ir godumas nugali

siaip

siaip portretas
nera taip viskas paprastas, kad kiek nori tiek statai tu saules ar vejo jegainiu. Tinklas gi turi buti adaptuotas priimti elektra is visu situ nepastoviu saltiniu. Reikia visokiu kaupimo ir t.t. sistemu, kad viskas butu subalansuota. Matyt nespejama adaptuoti tinklo, todel ir pristabdytos tos elektrines.

.

. portretas
Saulės elektrinės Lietuvoje yra efektyvios, kai elektros paklausa mažiausia, ir jų pagamintos energijos nėra kur dėti. Žiemą, kai elektros poreikis maksimalus, jos praktiškai nedirba. Tada visi vartotojai turi mokėti elektrinių savininkams už jų vasarą pagamintos energijos perteklių.

Lietuva švogerių kraštas

Lietuva švogerių kraštas portretas
todėl valdžioje ir sėdi visokie atsitiktinai avigalviai kurie priima kaimo Jadzės lygio sprendimus

Kodėl nedirba

Kodėl nedirba portretas
Plika akimi matosi suinteresuotumas. Kur STT, FNTT, kodėl nedirba savo darbo. O ir saugumas turėtų pasidomėti, ar tokiu būdu nedirbama prieš valstybę. Čia žymiai didesnė žala Lietuvos žmonėms nei šokis socyje.

manau

manau portretas
Kad jei bus prigaminta pigios elektros energijos Lietuvoje, tai valdžios draugams bus komplikuota ją pardavinėti spekuliacinėmis kainomis.

Anonimas

Anonimas portretas
Kreivas = Ostapas ! ko noreti ne pirma karta panasus bajeris !

Tai štai

Tai štai portretas
O ar suprantate, kiek kiekvienam padoriai Lietuvos žmogui kainuoja žydpalaikių pramogos ir jų įprotis veisti išsigimusius vaikus ir po to iš valstybės pinigų daryti iš tų išsiginusių idiotų muzikantus ar net ministrus? Pažiūrėkit įdėmiai į La dolerio žmoną tą kur turi privačių mokyklų tinklą žydų idiotams? Kaip? Ar ji panaši į moterį? Žiūrėkit dar įdėmiau. Ji ne lietuvė. Viso labo iš rytinių teritorijų įvažiavusi apūėlusi dvokuanti žydpalaikė. Ar Landsbergis dukras matėt? Tai bjaurūs gyvuliai. Senį tą kvailį kuprotą 1990 m paleido iš izoliacijos zonos N.Vilnioj ir užsuko kaip marionetę kliedesius pasakot. Ten normalių iš jų nė vieno nėra. Visi nedarbingi ir visi bjaurūs išsigimę silpnų protelio genetikai tokius nurašo į sąvartynus. Po atliktų eksperimentų su jais. Tai tik gyvuliai. Ne žmonės. Labai labai jie smirdi.

įprasta LR praktika

įprasta LR praktika portretas
prastumia įstatymą kuriuo pasinaudoja draugeliai, pasinaudoja parama - o kitiems špygą taukuotą.

Patarimas

Patarimas portretas
Patikrinkit ministro ir jo draugų sąskaitas Šveicarijos bankuose ir paaiškės, pagal kieno nurodymus jie šoka.

Tai

Tai portretas
Kuom skiriasi situacija nuo perlo?

Perėkupai

Perėkupai portretas
Nešiksit -ne meška,verslynikai blyn!

Jo

Jo portretas
Visur kyšo kreivos kreivio ausys

Anonimas

Anonimas portretas
"saulės šviesos energijos elektrinių suminė įrengtoji galia (SĮG) Lietuvoje negali viršyti 2 gigavatų" tai poch tada, užkuriam elektrėnus rusiškom dujom ir prisigaminsim kiek trūksta... Kokiam oligofrenui išvis kilo mintis tokį apribojimą įvesti? Ir kokia dundukų komanda tam pritarė?

ai

ai portretas
ko noret is konservastu... viska susiks

Galerijos

Daugiau straipsnių