Quantcast

J. Rojaka: kai bus galimybė, tam tikros ekonominės veiklos galėtų justi palengvėjimą

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka sako, kad šiuo metu verslams taikomi apribojimai, esant galimybei, galėtų būti švelninami.

„Kai tik bus galimybė, laikantis saugaus atstumo ir visų kitų higieninių reikalavimų, pradėti dirbti ir tai būtų suderinta su kitomis darbo grupėmis, kurios atsakingos už sveikatą, tuomet aš manau, kad tam tikros ekonominės veiklos galėtų pajusti tam tikrą palengvėjimą“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje ketvirtadienį sakė J. Rojaka.

Pasak jos, tai priklausys „nuo bendros situacijos ir užsikrėtimo koronavirusu piko scenarijaus“.

„Tuomet, registruojant mažesnį naujų atvejų arba kritinių atvejų skaičių, ekonominės veiklos galėtų lengviau grįžti, jei ne prie kasdieninės veiklos, tai prie veiklos ypatingomis sąlygomis“, – pridūrė ji.

Pasak jos, šiuo metu labiausiai nuo koronaviruso pažeistais sektoriais laikomi tie, kurių apyvarta per atitinkamą laikotarpį sumažėjo 60 proc. ir daugiau, arba tie, kurie šiuo metu negali vykdyti savo finansinių įsipareigojimų.

Vyriausybė karantiną šalyje yra pratęsusi iki balandžio 13 dienos.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių