Quantcast

J. Blažytė būsimos koalicijos partijų programose mato utopinių pažadų

Centro dešinės koaliciją formuosiančių partijų programose yra ir utopinių pažadų, kuriuos įgyvendinus kiltų rizika įklampinti valstybę į skolas, sako maisto produktų gamybos ir žemės ūkio įmones vienijančios „Vikonda grupės“ savininkė Jolanta Blažytė.

„Matome ir nemažai utopinių pažadų. Pavyzdžiui, pažadėta Lietuvą paversti Europos bio ir sveikatos technologijų centru, pažadėta gyventojų gyvenimo trukmę prailginti 5 metais ir panašiai“, – BNS komentavo J. Blažytė.

„Yra didelė rizika, kad vaikantis tokių nepamatuotų svajonių, gali būti nuspręsta klampinti valstybę į nepakeliams skolas arba verslą apkrauti nepakeliamais mokesčiais“, – sakė ji.

Pasak verslininkės, verslui palankiausia atrodo Liberalų sąjūdžio programa, kurioje akcentuojamas mokestinės naštos verslui mažinimas, konkurencingumo didinimas ir stabilūs mokesčiai.

Anot jos, Laisvės partija taip pat paskleidė gerą žinią verslui, kad vienas iš koalicijos derybų kriterijų bus nulinis pelno mokesčio tarifas.

O štai konservatorių rinkiminė programa labiau primena katę maiše. Joje matome ir socialistinį pažadą – mažinti santykinį skurdą, kas reikštų socialinių išmokų didinimą.

„O štai konservatorių rinkiminė programa labiau primena katę maiše. Joje matome ir socialistinį pažadą – mažinti santykinį skurdą, kas reikštų socialinių išmokų didinimą“, – pabrėžė J. Blažytė.

„Vikondos grupės“ savininkė tvirtino, kad jos pagrindiniai lūkesčiai naujai valdžiai būtų nesišvaistyti skolintais pinigais, kuo greičiau stiprinti verslo konkurencingumą ir efektyvinti viešojo sektoriaus darbą.

Seimo rinkimus laimėjo pastarąsias dvi kadencijas opozicijoje buvę konservatoriai, kurie valdančiąją koaliciją burs su dviem liberaliomis partijomis – Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

solio

solio portretas
Blazytei, tau pridare naiku tas burlokas ,dabar dziaugiesi

Jonas

Jonas portretas
Sutinku
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių