Quantcast

Įtrauktiems į pensijų kaupimą – dar vienas raginimas apsispręsti

  • Teksto dydis:

Į antros pakopos pensijų kaupimą šiemet įtraukti gyventojai netrukus sulauks registruotų laiškų. Gyventojai, kurie iki šiol nepriėmė sprendimo dėl dalyvavimo pensijų kaupime turi galimybę pasirinkti iki birželio pabaigos.

„Į antros pakopos pensijų kaupimą nauji gyventojai įtraukiami kiekvienais metais. Darome viską, kad jie sužinotų apie įtraukimo sąlygas ir pasirinkimo galimybes. Visi įtraukti gyventojai jau gavo po kelias žinutes į savo asmenines paskyras, taip pat elektroniniu paštu, jeigu jį yra nurodę „Sodrai“.

Dalyvauti pensijų kaupime, ar ne – gyventojo pasirinkimas. Svarbu, kad žmogus apie tokią galimybę žinotų“, – sako „Sodros“ klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Šiais metais į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukta daugiau nei 34 tūkst. dalyvių. Registruoti laiškai bus siunčiami beveik 23 tūkst. gyventojų, kurie iki šiol neperskaitė pranešimų „Sodros“ asmeninėje paskyroje www.sodra.lt/gyventojui. Likę gyventojai pranešimus perskaitė, o dalis jų jau ir priėmė sprendimus.

„Sodros“ duomenimis, nuo šių metų pradžios sudaryta daugiau nei 3 tūkst. naujų antros pakopos pensijų kaupimo sutarčių. Iš jų daugiau nei 800 gyventojų – kurie įtraukiami į pensijų kaupimą, tačiau nusprendė nelaukti birželio pabaigos ir patys kreipėsi į pasirinktą pensijų kaupimo bendrovę bei sudarė sutartį.

Daugiau nei 4 tūkst. dalyvių, kurie šiemet įtraukiami į pensijų kaupimą, jau atsisakė dalyvauti pensijų kaupime. Vis dėlto, didžioji dalis gyventojų, tikėtina, sprendimą priims artėjant pasirinkimo terminui.

Svarbu – atsisakyti dalyvauti pensijų kaupime gali tik šiais metais į pensijų kaupimą įtraukti gyventojai, kurie iki šiol pensijų kaupime nedalyvavo. Dalyviai, kurie pensijų kaupimo sutartis pasirašė anksčiau, atsisakyti dalyvauti antros pakopos pensijų kaupime negali, tačiau gali bet kada pakeisti pensijų kaupimo bendrovę ar fondą bei ne ilgesniam nei metų laikotarpiui sustabdyti pensijų kaupimo įmokų mokėjimą.

Sužinoti, ar esate įtraukti į pensijų kaupimą bei ar dalyvaujate antros pakopos pensijų kaupime, bei savo pensijų kaupimo bendrovę galite prisijungę prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui www.sodra.lt/gyventojui.

Pernai į antros pakopos pensijų kaupimą naujai įtraukti buvo 43 tūkst. gyventojų. Iš jų 27 tūkst. tapo pensijų kaupimo dalyviais. O dar apie 11 tūkst. gyventojų per praėjusius metus patys sudarė pensijų kaupimo sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur

Kur portretas
Protas is minimalios algos imti dar visokius mokescius Tokiu visai neturetu buti gaunant minimalia alga Vagys ! Kad jus taip gyventumet Buozes!!!

Vien tas faktas

Vien tas faktas portretas
kad dirbantys žmonės, jiems nežinant yra priskirti kažkokiam privačiam fondui ir jam moka, YRA NUSIKALTIMAS. Uždaryt šitas sukčiu kontoras reikia. Visam laikui. Žulikų išmislas papirkus įstatymu priėmėjus

...

... portretas
tai kur ta demokratija lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių