Quantcast

Istorinis pasiekimas: Lietuvai suteiktas A+ kredito reitingas

  • Teksto dydis:

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ pakėlė Lietuvai nustatytą ilgalaikį skolinimosi reitingą iš A į A+, agentūros nustatyta ilgalaikio kredito reitingo perspektyva – stabili.

Finansų ministerija tai vadina istoriniu pasiekimu, pranešime pažymima, kad Lietuvos reitingas buvo pakeltas peršokant tarpinę grandį – teigiamą perspektyvą.

Anot Finansų ministerijos, paprastai šalių ilgalaikio skolinimosi reitingus kasmet peržiūrinčios agentūros pagerina perspektyvą arba palieka tą patį kredito reitingą, tokie „peršokimai“ reitinguose – išskirtiniai.

„Mes ne tik pasiekėme aukščiausią poziciją kredito reitinguose šalies istorijoje, bet ir padarėme tai peršokdami tarpinę grandį. Tai – didžiulis įvertinimas, kuriuo galime didžiuotis“, – pranešime cituojamas finansų ministras Vilius Šapoka.

„Standard & Poor’s“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinusi 2018 metų kovą.

Kita tarptautinė kreditų reitingų agentūra „Fitch Ratings“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A (stabili perspektyva), „Moody‘s“ – A3 (teigiama perspektyva), „DBRS Morningstar“ – A (teigiama perspektyva).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, visos šalys DAUGIAU įsiskolinusios (klausimėlis TIK vienas - o kam?); mums gerina tuos skolinimosi reitingus TIK su vienu tikslu - PRIVERST ir mus prasiskolinti.

Oi koks džiaugsmas -

Oi koks džiaugsmas -  portretas
mums skolintis leido! Lygtai dabar nesame kiekvienas skolingi ar ne po 20 000Eu.Tiek senelis, tiek ką tik gimes kūdikis. Va kad Nausėdas būtų sugalvojes kaip padidinti Valstybinį turtą nešantį pelną, pasistatyti valstybinių energijos gamybos objektų, tai čia būtų neblogas ir labai reikalingas mostas. Dabar kai skolytojas užsimanys atsiimti skolą o mes neturėsim kuo atiduoti, kas tada bus? Ką dar galima iš mūsų atimti kai jau beveik viską pasiėmė svetimi ir savi sukčiai?Vaikais atiduosime ar organais donorystei? Žeme, upėm ar ežerais(miškų jau neliko..)?]]]]] Kitaip neįsivaizduoju tokios ,,šviesios" ateities.

ezys

ezys portretas
>>>Anonimas. Nepirmaujama, esame viena maziausiai skolingu valstybiu ES, o reitingas reiskia investuotoju tikejima valstybes pajegumu skolas grazinti, kas virsta mazesnemis palukanomis. Sia zinia nesidziaugti galima tik jei Lietuvos nekenciat ;)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių