Quantcast

Įspėja: prisidengdami A. Tapino pavarde sukčiai nusitaikė į gyventojų santaupas

  • Teksto dydis:

Saugumo ekspertai fiksuoja naują sukčiavimo būdą, kuris įgauna pagreitį − pasinaudodami žinomo laidų vedėjo Andriaus Tapino vardu sukčiai ragina investuoti į kriptovaliutas. Patikėję tokia suaktyvėjusia melaginga reklama interneto erdvėje, raginančia gyventojus pasinaudoti automatine kriptovaliutų prekybos programa, klientai rizikuoja patirti finansinių nuostolių.

„Pastebime, kad 2019-uosius sukčiai pradėjo intensyviai – fiksuojame išaugusį įvairių sukčiavimo atvejų skaičių. Pastarasis sukčiavimo būdas yra išskirtinis tuo, kad pasinaudodami žinomo žmogaus vardu sukčiai bando sukurti patikimumo įspūdį. Visgi žinomo žmogaus vardu pasakojama neįtikėtinos sėkmės istorija turėtų sukelti įtarimų, priversti pagalvoti, ar tikrai šis žmogus dalytųsi tokiais patarimais“, – sako „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Savo ruožtu laidų vedėjas A. Tapinas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė jau trečią įrašą, kuriame praneša, kad dėl tokių sukčiavimo veiksmų pasinaudojant jo vardu jis jau kreipėsi į policiją bei Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą.

Žinomas žurnalistas praneša gavęs atsakymą, kad dėl klastojamo turinio naudojantis jo vardu bus kreiptasi į užsienio partnerius, nes atakos yra vykdomos iš užsienio.

„Aš neprekiauju kriptovaliutomis, televizijoje nepasakoju, kaip greitai praturtėjau ir negąsdinu didžiųjų bankų. Tai yra sukčiai – nusikaltėliai, kurie nori išvilioti iš jūsų pinigus. Tai, ką jūs matote naujienų portaluose, „Youtube“ ar „Facebook“ yra nusikalstama veikla, apie ją reikėtų pranešti. Nežinau, kaip galima tuo patikėti, bet labai prašau, dabar jau turbūt labai labai prašau – įjunkit smegenis ir netikėkit“, – sako A. Tapinas.

Supratusius, kad užkibo ant sukčių jauko, gyventojus saugumo ekspertai ragina nedelsiant kreiptis į banko darbuotojus, kurie patars, kokių veiksmų reikėtų imtis. Apie sukčiavimo atvejus taip pat svarbu pranešti policijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSAN BENSON

SUSAN BENSON portretas
Sveiki, ponios ir ponai, ar jums skubiai reikia asmeninės paskolos ar komercinės paskolos, ar paskolos, norint pradėti projektą, ar nusipirkti namą ar automobilį, ar jums reikia paskolos bet kokiam tikslui? Jei taip, patarsiu susisiekti su „Sunshine Financial Group“ per {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} arba {WhatsApp: +447903159998}. „Sunshine Financial Group“ yra išsami finansinių paslaugų įmonė, pasiryžusi padėti jums pagerinti jūsų ilgalaikę finansinę sėkmę. Mūsų pritaikytos programos yra skirtos padėti augti, apsaugoti ir išsaugoti jūsų turtus teikiant individualizuotas paslaugas ir žinias.

vmazzoni14@gmail.com

vmazzoni14@gmail.com portretas
Sveiki Gatavs ar 3% atrumu bez protokola Jums ir nepieciešams finanšu aizdevums - hipoteka - investiciju aizdevums - auto aizdevums - parada konsolidacija - kreditu izpirkšana - Jus atrodaties faila. Sazinieties ar mums šodien un dariet mums zinamu summu, kas jums nepieciešama, lai sniegtu jums vairak informacijas un pastastitu, ka sanemt aizdevumu pec iespejas atrak par sapratigu cenu. Nopietni un godigi, sazinieties ar mums: vmazzoni14@gmail.com

Virginia Stroble

Virginia Stroble portretas
„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis stuDentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių