Quantcast

Įspėja: dėl mokesčių reformos nesilaikoma koalicijos sutarties

  • Teksto dydis:

Rengdami mokesčių pakeitimus konservatoriai nesilaiko koalicijos sutarties, teigia Liberalų sąjūdžio frakcija Seime.

„Kadangi koalicijos partneriai liberalai iki šiol nesusipažino su įstatymų projektais, frakcija konstatuoja, kad kol kas nesilaikoma 2020 metų lapkričio 5 dieną sudarytos koalicinės sutarties ir 2020 metų gruodžio 11 dieną Seime priimtos Vyriausybės programos“, – teigiama trečiadienį išplatintame frakcijos pranešime.

Pagal trijų partijų suderėtą koalicijos sutartį, „partneriai sutaria, jog mokesčių sistemos pakeitimai bus svarstomi tik tada, kai koalicijoje bus sutarta dėl viešojo sektoriaus įsipareigojimų masto“.

Liberalų sąjūdžio frakcija konstatavo, kad koalicija iki šiol nėra sutarusi dėl viešojo sektoriaus įsipareigojimų masto.

„Liberalų sąjūdžio frakcija konstatuoja, kad apie mokesčių pakeitimus suinteresuoti asmenys – koalicijos partneriai – nėra informuoti iš anksto, nes dar negavo susipažinti su įstatymų projektais, todėl mokesčių sistemos pakeitimai kol kas laikytini neišdiskutuotais“, – teigiama pareiškime.

Jame taip pat atkreiptas dėmesys, kad Finansų ministerijos pristatoma mokesčių reforma nebuvo numatyta nei konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicijos sutartyje, nei Vyriausybės programoje, todėl prieš apsispręsdama, ar pritarti jai visa apimtimi, ar iš dalies, Liberalų sąjūdžio frakcija savo poziciją pirmiausia derins su partijos valdyba.

„Konservatoriai rengia mokesčių reformą, kai savo ruožtu mes, koalicijos partneriai liberalai, reformą sudarančių įstatymų projektų dar nė neregėjome. Frakcijai pagaliau gavus susipažinti su įstatymų projektais, mes dar tarsimės su Liberalų sąjūdžio Ekonomikos ir finansų komitetu bei partijos valdyba, ką daryti toliau“, – pranešime sako frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Nors sprendimą dėl mokesčių reformos liberalai ketina priimti aptarę juos tik in corpore, įstatymo projektams pateikimo stadijoje frakcija linkusi pritarti ir avansu.

„Bet kuriuo atveju, frakcija su partija tarsis tik Seimo nariams perskaičius pačius įstatymų projektus“, – pabrėžė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio frakcija mokesčių reformos gaires pirmą kartą su finansų ministre Gintare Skaiste aptarė 2022 metų rugsėjo 20-ąją, o šį pavasarį Finansų ministerijos pristatoma reformos vizija, pasak liberalų, skiriasi iš esmės.

Pirmadienį Finansų ministerija pranešė, kad planuojamas didesnis individualios veiklos apmokestinimas, papildomas gyventojų pajamų mokestis, pokyčiai dirbantiesiems su verslo liudijimais, kt.

Šiai pertvarkai dar nėra pritarusi Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarp vagiu

Tarp vagiu portretas
sutarciu nebuna! Tik obsciakas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių