Quantcast

Išaugo Kalėdų senių paklausa: dauguma nebeturi laisvų vietų, nors kainos pakilusios

  • Teksto dydis:

Šiemet Kalėdų senių paklausa išaugo, dauguma nebeturi laisvų dienų, o ir kainos pakilusios, praneša LNK.

Šiemet Kalėdų seniams reikia gerų batų. Kelionė laukia intensyvi, ilga.

„Maždaug prieš porą savaičių pradėjo skambinti ir skambučiai nenutilsta. Laisvų vietų vis mažėja“, – sako Kalėdų Senis Daugvydas.

Pernai šis Kalėdų Senis iki švenčių dirbo vos tris dienas ir eglutes vaikams vedė per nuotolį, išskyrus vieną, kai darželinukams mojavo iš lauko, dovanas palikdamas prie durų lauke, todėl pernykštes Kalėdas laiko nedarbu, o štai šiemet tikisi atsiimti.

„Kainos labai svyruoja. Mes turime šiemet paruošę dvi programas. Pirmosios, kur yra Kalėdų Senelis ir Snieguolė, kainos svyruoja nuo 150 iki 180 eurų, priklausomai nuo miesto. O keturių animatorių programa kainuoja nuo 180 iki 220 eurų“,  – pasakoja Kalėdų Senis Daugvydas.

Palyginti su priešpandeminiais metais, Kalėdų seniai Panevėžyje pabrango 30–40 eurų. Bet kainos esą užsakovų nebaido ir laisvų dienų žinomi Panevėžio Kalėdų seniai beveik neturi.

Vis dėlto, jei atsirastų pandeminių suvaržymų, šiemet Kalėdų seniai numatė net tris veikimo variantus: kontaktinį, nuotolinį ir dar lauke.

Pagrindiniai Kalėdų Senio darbdaviai išlieka vaikų darželiai, privatūs asmenys, kai kurios įstaigos.

Kalėdų seniai privalo turėti galimybių pasus, su kuriais įsileisti atsakomybę prisiima užsakovas.

Nors renginiai neatšaukti, tačiau Visuomenės sveikatos centras ragina, ypač vaikų darželius, nuo svetimų Kalėdų senių susilaikyti. Esą vaikų ugdymo įstaigos kūrybingos ir galėtų kas nors iš savų suvaidinti nė kiek ne prastesnį personažą.

Už renginius su pašaliniais atsako įstaigų administracijos. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių