Quantcast

Išankstinę pensiją mokės trumpiau

  • Teksto dydis:

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pritarė trumpesniam išankstinės pensijos mokėjimui ir siūlo pereinamąjį laikotarpį.

Komitetas pritarė valdančiųjų partijų atstovų siūlymui, kad išankstinė pensija, kuri dabar mokama, iki pensijos likus penkeriems metams, 2017-2018 metais būtų mokama, iki jos likus ketveriems metams, o nuo 2019 metų - 3 metams.

Seimui pateiktas naujas socialinis modelis numato, kad išankstinė pensija nuo 2017-ųjų būtų mokama, likus tik trejiems metams.

Valstybinių socialinio draudimo pensijųįstatymo pataisas Seime registravo "darbiečių", socialdemokratų ir "tvarkiečių" frakcijų vadovai Kęstutis Daukšys, Irena Šiaulienėir Petras Gražulis, Seimo vicepirmininkai Kęstas Komskis ir Algirdas Sysas, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė, taip pat Seimo nariai Vytautas Gapšys ir Raminta Popovienė.

Dabar norint gauti išankstinę pensiją, žmogus turi turėti būtinąjį stažą pensijai bei neturėti kitų pajamų. Vėliau ši išmoka sumažėja po 0,4 proc. per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jovita

Jovita portretas
Laba diena. Perskaičiau,kad valdžios vyrai sako ,kad mokytojo profesija nieko nesiskiria nuo kitų ir pagalvojau, kaip blogai,kad svarsto tie, kurie iš viso nenutuokia apie šiuolaikinio mokytojo darbą.

Pupa

Pupa portretas
2019m į pensiją išeis turėdami beveik 64-65 m. tai į išankstinę pensiją galės išeiti tik sulaukę 60m. Vargšai "atpirkimo oželiai", arti turi už kitus, kai prieš kelis metus šešiasdešimtmečiai buvo jau garbingi pensininkai, o dabar- energingi dirbantieji.

SD

SD portretas
Siūlau valdžiažmogiams sumažinti algas iki nustatytos minimalios.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių