Quantcast

Investuotojų forumas: vis dar susiduriame su aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumu

„Investuotojų forumo“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė sako, kad nors Lietuva padarė didelę pažangą investicijų srityje, vis dar susiduriama su iššūkiais siekiant į šalį pritraukti aukštos kvalifikacijos darbuotojus.

„Lietuva iš tiesų padarė didžiulę pažangą, ypatingai investicijų pritraukimo srityje (...). Dabar yra pavojinga, kad neliktume užstrigę vidutinių pajamų spąstuose, todėl manau, kad ir toliau turime išlikti labai atsakingi ir siekti kiek galima daugiau investicijų pritraukimui“, – „ECB klauso“ renginyje antradienį sakė ji.

R. Skyrienė pažymėjo, kad investuotojai pasitiki šalies ekonomika.

„Jei pažvelgtume į mūsų narių pasitikėjimą ekonomika, (...) investuotojai tikrai pasitiki Lietuvos ekonomika ir sudarytomis sąlygomis čia investuoti. (...) Nedidelis skaičius mūsų įmonių, 65-ios, pernai sukūrė 20 proc. visų deklaruotų investicijų, tai yra pakankamai dideli skaičiai ir rodo pasitikėjimą mūsų ekonomika“, – tikino ji.

Kalbėdama apie iššūkius, R. Skyrienė išskyrė aukštos kvalifikacijos specialistų trūkumą šalyje bei nepatrauklią migracijos politiką.

„Pagrindiniai iššūkiai, su kuriais susiduriame, apie ką kalbame ne vienus metus, tai laukiame užstrigusios švietimo reformos, o aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumas kažkiek, manau, pristabdo ir investicijų plėtrą.

Be to, jei jau nesugebame tiek parengti savo specialistų, norėtųsi, kad migracijos politika būtų patrauklesnė ir nežeminanti, nes pritraukti talentus ir kovoti dėl jų visame pasaulyje tikrai yra pakankamai sudėtinga“, – pažymėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių