Quantcast

Investuotojai įvardijo perspektyviausias bakalauro studijų programas

  • Teksto dydis:

Asociacija „Investors' Forum“ ir tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ išskyrė ir įvertino labiausiai verslo lūkesčius atitinkančias ir perspektyviausias šalies aukštųjų mokyklų bakalauro studijų programas.

Vilniaus universiteto Informacinių technologijų studijų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Inžinerinės informatikos, Mechanikos inžinerijos ir Informacinių sistemų inžinerijos studijų programoms, taip pat Kauno technologijos universiteto Ekonomikos, Gamybos inžinerijos ir Apskaitos bakalauro studijų programoms suteikti specialūs kokybės ženklai „Investors' Spotlight“.

Aukštųjų mokyklų studijų programas vertino ekspertų grupė iš 22 Lietuvoje veikiančių užsienio kapitalo įmonių atstovų. Kokybės ženklas „Investors' Spotlight“ programoms skirtas įvertinus rinkos tendencijas ir verslo poreikius, programų kokybę ir jos pokytį įgyvendinant individualias investuotojų rekomendacijas kiekvienos programos turiniui bei ugdymo procesui.

„Nors imlumas inovacijoms ir išsilavinusi visuomenė yra vieni svarbiausių Lietuvos konkurencinių pranašumų, daugelis investuotojų pažymi susiduriantys su kvalifikuotos darbo jėgos ir specialistų trūkumu. Valstybės demonstruojamas siekis pertvarkyti aukštųjų mokyklų sistemą suteikia optimizmo, kita vertus, investuotojai ir patys glaudžiai bendradarbiauja su universitetais, padėdami tobulinti studijų programas ir rengti didžiausią paklausą darbo rinkoje turinčius specialistus. Įvertinę programas, kurių absolventai, tikėtina, sulauks itin didelio darbdavių, ypač užsienio kapitalo įmonių, dėmesio, siunčiame paprastą žinią abiturientams: rūpindamiesi savo ateities perspektyvomis ir studijų kokybe, pirmiausiai atkreipkite dėmesį į „Investors' Spotlight“ ženklu pažymėtas programas“, - teigia Rūta Skyrienė, asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė.

Aukštųjų mokyklų studijų programų vertinimo iniciatyva „Investors' Spotlight“ siekiama, kad universitetų rengiami specialistai įgytų labiausiai darbo rinkoje vertinamų įgūdžių ir žinių. Tai aukštųjų mokyklų absolventams leis greičiau ir lengviau integruotis verslo, ypač - Lietuvoje investuojančių užsienio kapitalo įmonių, kuriamose darbo vietose.

„Kvalifikuotos darbo jėgos pasiūla yra itin svarbus veiksnys bendrovėms renkantis investicijų kryptį. Kaip rodo tarptautinių tyrimų duomenys, praėjusiais metais pusei Vidurio-Rytų Europoje nusprendusių investuoti bendrovių tai buvo esminis faktorius. Taigi nuo universitetų ryžto taikyti studijų programas prie rinkos sąlygų ir investuotojų poreikių didele dalimi priklauso konkurencinga, užsienio bendrovėms patraukli investicinė aplinka“, - sako Gediminas Koryzna, „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius.

Asociacijos „Investors' Forum“ atliekamo Lietuvos investuotojų pasitikėjimo indekso tyrimo duomenimis, efektyvios, darbo rinkai būtinus specialistus rengiančios švietimo sistemos kūrimas yra vienas svarbiausių Lietuvos prioritetų. Daugiau nei pusė (56 proc.) investuotojų įsitikinę, kad švietimo srityje būtinos neatidėliotinos permainos. Absoliuti dauguma apklaustųjų įsitikinę, kad Lietuva taptų gerokai patrauklesnė užsienio investuotojams, jei bent viena šalies aukštoji mokykla patektų tarp 50 geriausių pasaulio universitetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių