Quantcast

Intelektinės nuosavybės apsaugai išradėjai užsimojo gauti 212 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Į Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą dėl intelektinės nuosavybės apsaugos kreipėsi išradėjai ir dizaino kūrėjai, parengę 35 paraiškas, kuriomis prašoma 212 tūkst. eurų paramos. 27 paraiškos susijusios su išradimų patentavimu, 8 - su dizaino registravimu. 31 paraišką pateikė verslo įmonės, 4 - mokslo ir studijų institucijos.

„Šiuo metu vykdomas tinkamumo skirti paramą vertinimas bei artimiausiu metu bus atliekamas paraiškų naudos ir kokybės vertinimas, atsižvelgiant į paraiškose nurodytų išradimų ir dizaino pagrindu kuriamų gaminių ar paslaugų komercinimo potencialą. Parama bus suteikiama įmonėms ir mokslo ir studijų institucijoms. Augantis patentų, unikalių išradimų, dizaino naudojimo atvejų skaičius sistemingai skatina technologijų plėtrą, įmonių konkurencingumą bei padeda ekonomikai sparčiau segmentuotis į įvairialypes pramonės šakas ", - aiškina ūkio ministras Evaldas Gustas.

Šiemet, siekiant sumažinti administracinę naštą verslui, paraiškos buvo teikiamos elektroniniu būdu per sukurtą naują unikalų e. mokslo vartų portalą. Be įprastos paramos išradimams ir dizainui apsaugoti tarptautiniu mastu, bus finansuojama patento paraiškų paieška Europos patentų tarnyboje.

Paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į patentuojamo išradimo ar registruojamo dizaino pagrindu kuriamo gaminio, paslaugos konkurencingumą, jo tobulinimo verslo strategiją, intelektinės nuosavybės objekto savininko patirtį ir rezultatus komercinant panašios srities produktus.

Parama patentavimui taip pat bus skiriama ir iš 2014-2020 m. Europos Sąjungos investicijų. Minėtu periodu intelektinės nuosavybės apsaugai planuojama paskirstyti 3,04 mln. eurų.

Nuo 2011 metų Ūkio ministerija skyrė per 1,4 mln. eurų paramos 254 projektams įgyvendinti, iš kurių 186 projektai buvo susiję su išradimų patentavimu ir 68 - su dizaino registracija. Dažniausiai parama buvo skirta biochemijos, lazerių, organinės ir neorganinės chemijos bei žemės ūkio srityse sukurtų išradimų apsaugai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių