Quantcast

Iki 2025 metų bus įrengta dar 1,2 km Šiaulių pietrytinio aplinkkelio

  • Teksto dydis:

Šiauliuose atnaujinti infrastruktūros plėtros darbai – per šiuos ir kitus metus numatoma rengti dar 1,2 km pietrytiniam aplinkkeliui priklausančios Aukštabalio gatvės, pranešė Susisiekimo ministerija.

Šiaulių meras Artūras Visockas teigia, kad aplinkkelis turės didelės įtakos tiek tiek gyventojams, tiek verslui, palengvins tranzitinio transporto eismą.

„Be jokios abejonės, pietrytinis aplinkkelis turės strateginę reikšmę ir sukurs reikšmingą ekonominę vertę bei palengvins susisiekimą tiek gyventojams ir miesto verslui, tiek ir tranzitiniam eismui“, – pranešime teigė A. Visockas.

Numatoma rekonstruoti esamą 0,44 km gatvės ruožą ir nutiesti naują 0,78 km ilgio gatvės tęsinį, įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką.

2022 metais pradėjus tiesti aplinkkelį pernai nutiesta apie 2,4 km naujų ruožų, 0,5 km Baltų ir Išradėjų gatvių ruože įrengta po dvi papildomas eismo juostas ir žiedinė sankryža.

Be jokios abejonės, pietrytinis aplinkkelis turės strateginę reikšmę ir sukurs reikšmingą ekonominę vertę.

Šiuo metu Šiauliuose yra tik vakarinis aplinkkelis, nutiesti aplinkkelį aplenkiant miestą iš pietinės pusės nėra galimybės dėl Rėkyvos ežero. Naujas vidinis pietrytinis aplinkkelis sujungs europinėms magistralėms priklausančius magistralinius kelius Panevėžys–Šiauliai ir Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas.

Aplinkkeliui tiesti Šiaulių savivaldybei šiemet skirta 794,7 tūkst. eurų (pernai – 613,3 tūkst. eurų) Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų. Dalį lėšų skiria ir pati savivaldybė.

Vyriausybės patvirtintoje 2023 metų KPPP sąmatoje valstybei svarbiems vietinės reikšmės kelių projektams numatyta 16 mln. eurų. Šiomis lėšomis iš dalies finansuojama 11 projektų, įgyvendinamų Alytuje, Jonavoje, Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Tauragėje. Iš jų 6 projektai yra tęstiniai, jau pernai finansuoti kaip svarbūs valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog ,kosminiai tempai,

Tiesiog ,kosminiai tempai, portretas
tuoj vokiečius pralenksim....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių