Quantcast

„Igničio“ tiekiama elektra gyventojams nuo sausio brangs 4,5 proc.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) trečiadienį patvirtino naujas visuomeninės tiekėjos bendrovės „Ignitis“ elektros kainas buitiniams vartotojams. Jos įsigalios nuo sausio 1-osios.

Kaina vartotojams, perkantiems elektrą iš žemos įtampos tinklų, didės 4,5 proc. (0,492 cento) iki 11,393 cento už kilovatvalandę (be PVM). 

Populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas padidės 2,9 proc. (0,4 cento) iki 14,1 cento už kWh (su PVM), dviejų laiko zonų – 3,9 proc. (0,6 cento) iki 16,1 cento (dienos) ir 1 proc. (0,1 cento) iki 10 centų (nakties ir savaitgalio).

Plano „namai“ vienos laiko zonos tarifas didės 4,1 proc. (0,5 cento) iki 12,7 cento, o dviejų laiko zonų – 6,6 proc. (0,9 cento) iki 14,6 cento (dienos) ir 3,3 proc. (0,3 cento) iki 9,3 cento (nakties).

Abonentinis mokestis nesikeis ir sieks 3 arba 6 eurus per mėnesį, priklausomai nuo plano. 

Šiemet kainos skelbiamos anksčiau nei įprastai, kad vartotojai iki gruodžio 10 dienos dar spėtų palyginti jas su kitų nepriklausomų tiekėjų siūlomomis kainomis ir lengviau pasirinktų vieną tiekėją. 

Nauji „Igničio“ tarifai galios buitiniams vartotojams, nepatenkantiems į pirmąjį rinkos liberalizavimo etapą arba patenkantiems į jį, bet iki gruodžio 10 dienos nepasirinkusiems nepriklausomo tiekėjo.

Iki šio laiko nepriklausomą tiekėją turi pasirinkti beveik 100 tūkst. buitinių vartotojų, per mėnesį suvartojančių apie 420 kWh elektros arba pagal standartinį tarifą mokančių už elektrą virš 60 eurų.

To nepadarius, nuo sausio 1-osios nutrūks visuomeninio tiekimo paslauga, todėl tokiems vartotojams iki 6 mėnesių bus teikiama garantinio tiekimo paslauga – ji yra ketvirtadaliu brangesnė, be to, kas mėnesį kaina keisis, nes ji nustatoma pagal praėjusio mėnesio biržos kainą.

Nepriklausomų tiekėjų, prekiaujančių elektra privatiems klientams, sąraše yra bendrovės „Elektrum Lietuva“, „Enefit“, „Ignitis“, „Inregnum“, „Perlas energija“ ir „EGTO” energija“.

Nuo šių metų liepos elektra buitiniams vartotojams atpigo vidutiniškai 8 proc., tačiau nuo sausio ji brango vidutiniškai 14,7 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Kiek aiškina, kad elektrą perkame iš biržos. Vadinasi- tai gryni pinigai "Ignitis" grupei, kuri juos investuoja Lenkijoje. Ot geras biznis - jei reikia pinigų - tai tiesiog pasiimi juos iš visų Lietuvos žmonių....Tyliai ir ramiai.

Čiubaka

Čiubaka portretas
"Nuo šių metų liepos elektra buitiniams vartotojams atpigo vidutiniškai 8 proc., tačiau nuo sausio ji brango vidutiniškai 14,7 procento." Tai ir rašykit, kad jau pabrango 6,7 proc ir dar pabrangins 4,5 proc. Na žodžiu bus kaip ir su šildymu, - kiekvienais metais vis pinga ir pinga, bet sąskaitos nemažėja

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Šį kartą konservatorių nekaltinčiau. Šitą elektros aferą palaimino valstiečiais apsimetę liberalai iš Skvernelio komandos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių