Quantcast

I. Šimonytė: kitų metų biudžete yra finansinio avantiūrizmo

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė sako kitų metų biudžete įžvelgianti „finansinio avantiūrizmo.“

„Didieji skaičiai yra deficitas, kurį mes galiausiai turime, kuris tikrai yra įspūdingas ir taip pat Vyriausybės (ateities ekonomikos – ELTA) DNR planas, kuris yra įvardijamas kaip investicijos, tačiau kažkodėl yra labai skubama ilgalaikes pasekmes turinčius sprendimus priimti kuo greičiau. Ten yra finansinio avantiūrizmo, nes yra planuojamos investicijos, kurias ketinama finansuoti Europos atsigavimo fondo lėšomis, tačiau fondas dar nėra patvirtintas, dar prireiks laiko, kol bus priimti teisiniai sprendimai ir bus galima tuos pinigus vertinti kaip gautinus“, – žurnalistams antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, pagal Vyriausybės planą, išlaidos greičiausiai būtų daromos dabar ir iš skolintų pinigų, o jei vėliau jos neatitiktų Europos Sąjungos reikalavimų, tai liktų kaip našta mokesčių mokėtojams.

„Išlaidos greičiausiai pagal Vyriausybės planą būtų daromos dabar, iš skolintų pinigų, ir jeigu vėliau tos investicijos neatitiktų europinių reikalavimų dėl skaitmeninimo ar dėl žaliojo kurso, tai liktų kaip našta Lietuvos mokesčių mokėtojams. Todėl įsipareigojimai turėtų būti labai rimtai ir kruopščiai peržiūrėti“, – sakė I. Šimonytė.

Seimui antradienį teikiami kitų metų valstybės, taip pat „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų projektai.

Valstybės biudžeto projekte planuojama surinkti 11,384 mlrd. eurų pajamų, asignavimai sieks 15,49 mlrd. eurų. Kartu su ES ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšomis asignavimai viršija pajamas 4,1 mlrd. eurų.

Pagal investavimo sritis, daugiausiai lėšų planuojama skirti transportui ir ryšiams (562,6 mln. eurų), švietimui (202,9 mln. eurų), visuomenės apsaugai (162 mln. eurų), krašto apsaugai (117,4 mln. eurų), aplinkos apsaugai (110,5 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
vertinau tos kurie dirbo liaudžiai nors ne visu pajegumo jėgomis bet nevilko paskui savo finansini avantiurizmo plano ir pensininkus pamalonino kuri šita mergina sujaukti sugebėjo per savo darbo metus juk kokios avantiuru per naktini plana sukurė, o kur snoro bankas ištuštėjo kokie samdiniai padėjo tvarkyti, prisiminkm ir dabar vėl pradėjo savo taukšti ir varyti bajeri, juk šapoka tikrai dirbo gerai, ir pensijom pinigučiu buvo du vyrai dirbo gerai, ką atsigavome taip tik per karabauskio valstiečius partijos stengesi, o kad pastoviai kišo pagalius į ratus pastoviai ir šipsojosi iš karantino pavasario juk trugdė ir sakė ką jus darotę, o ka dabar atėja daro šitie besmegeniai, ,,,,,,,,,

tūpagalviai

tūpagalviai portretas
Sako geriausiai suitvarkė su Korona, Lietuvos skola sieks 50% bvp tokiais tempais valstybė bus krizėje. per 10metų vos ne dvigubai skolos valstybės išaugo.

Aha -

Aha - portretas
ką tik žiūrėjau seimo posėdį. Labai įdomu.Visi stengėsi įkibti į Šapoką ir kažkaiptaip jį suriesti į ožio ragą.:D).Šimonytė irgi klausė, tikslino ir replikavo tik nieko tokio neišlaužė.Nepasakyčiau kad ji puolė dėl puolimo..Šapoka viską tiksliai ir (svarbiausia) racionaliai visiems atsakė.Galų gale priėjo iki to kad seimeriai netekę kantrybės, pareplikavo kad ministras kažkaip perdaug ramiai atsakinėja:D).O ko jam nervuotis, jeigu jis viską tikrai žino ir viską sutvarkė tep kaip turi būti?:Ir viskas su tuoo biudžetu tvarkoj., matosi ką reiškia kai poste sėdėjo žinantis ir mokantis tvarkytis žmogus. Reikėtų Šapoką palikt ministruos dar kokias kelias kadensijas. Kad atėje partiniai buduliai visko vėl nesu š iktu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių