Quantcast

I. Šimonytė: globalios ekonomikos neapibrėžtumai lems BVP augimo lėtėjimą

Reikalingų išteklių ir gebėjimų telkimas priešintis Rusijos invazijai prieš Ukrainą buvo svarbiausias Vyriausybės 2022 metų uždavinys, sako premjerė.

Ingridos Šimonytės teigimu, dėl geopolitinių jautrumų ir globalios ekonomikos neapibrėžtumų Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas šiemet lėtės. 

„Pradėtas Rusijos plataus masto karas prieš Ukrainą neabejotinai buvo svarbiausias ilgalaikio poveikio Lietuvai turintis ir dar turėsiantis įvykis. Valios priešintis šiai egzistencinei grėsmei mūsų valstybei ir tam reikalingų išteklių ir gebėjimų telkimas buvo svarbiausias Vyriausybės 2022 metų uždavinys“, – ketvirtadienį Seime pristatydama 2022 metų Vyriausybės veiklos atskaitą teigė I. Šimonytė.

Todėl, pasak premjerės, buvo spartinami darbai modernizuojant ir gausinant ginkluotę, karinės infrastruktūros įrengimą NATO priešakinių pajėgų plėtrai Lietuvoje, taip pat stiprinant valstybės sienos apsaugą, žvalgybą, kibernetinę ir civilinę saugą.

Turime pagrįstų vilčių, kad ateityje jos stiprės sulig mūsų pačių gynybinių pajėgumų didėjimu.

„Turime pagrįstų vilčių, kad ateityje jos stiprės sulig mūsų pačių gynybinių pajėgumų didėjimu“, – teigė ji.

I Šimonytės teigimu, dėl sunkiai prognozuojamos ir nestabilios Rusijos kaimynystės dabar mokama ir ateityje dar bus mokama papildoma kaina už „apnuodytą verslo klimatą“.

„Visa tai verčia koreguoti Vyriausybės kadencijos pradžios planus, kai kurių pradinių tikslų įgyvendinti jau gali nebepavykti, o pasipriešinti išorės šokams galime tik toliau stiprindami saugumą, taip pat finansinius ir ekonominius valstybės pagrindus“, – kalbėjo premjerė.

I. Šimonytės teigimu, pernai vasarį Rusijos pradėtas plataus masto karas prieš Ukrainą tapo svarbiausiu ilgalaikio poveikio Lietuvai turinčiu įvykiu.

Pristatytą Seimui ataskaitą dabar svarstys visi Seimo komitetai, o diskusiją plenarinių posėdžių salėje planuojama surengti birželio 6 dieną.

Seimas taip pat gali priimti rezoliuciją dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vogimas

Vogimas portretas
lems,o ne kazkieno ten ekonomika!

...

... portretas
su svetimais tautiniais rūbais,tegu dar paskutinę pavardės raidę pasikeičia į A bus krūta

ja ja

ja ja portretas
lansbirkio kvailiones lems bvp nesurinkima...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių