Quantcast

I. Šimonytė: Europos Sąjungos lėšos Lietuvą greičiausiai pasieks šių metų antrą pusmetį

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė tikisi, kad Lietuvą lėšos iš Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės pasieks antrą šių metų pusmetį.

„Mes tikimės, kad šių metų antrą pusmetį. Žinoma, dalykai priklausys ne tik nuo Europos Komisijos, bet taip pat ir nuo pirmininkaujančios šalies, kaip greitai sprendimai bus parengti, kad ministrų taryba galėtų juos patvirtinti. Paties plano derinime yra likę tik techniniai klausimai, kurie tikrai bus išspręsti ir planas tvirtinimui bus paruoštas. Manau, kad tai yra dienų klausimas“, – Briuselyje žurnalistams sakė premjerė.

Pasak jos, jei liepą „Naujos kartos Lietuva“ planas bus patvirtintas, antroje metų pusėje būtų galima pradėti įgyvendinti projektus ir gauti avansą.

„Jeigu liepos mėnesį Lietuvos planas bus patvirtintas, kaip norėtume ir tikėtumės, reiškia, kad mes antroje metų pusėje tikrai galėtume projektus pradėti sklandžiai įgyvendinti ir galėtume gauti avansą“, – sakė I. Šimonytė.

Pagal Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonę Lietuvai yra numatyta 2,225 mlrd. eurų dotacijų.

Daugiausiai lėšų numatyta skirti žaliajai pertvarkai, skaitmenizacijai, toliau – švietimui, sveikatai, darbo rinkai ir socialinei įtraukčiai, inovacijoms ir mokslui.

Socialiniai partneriai anksčiau kritikavo plano derinimo procesą, finansų ministrė Gintarė Skaistė su kritika nesutiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Šiais metais jau kelintą kartą skolinasi pinigus milijonais,ir dar laukia išmaldos -įdomu kur tie pinigai ištirpsta.........????????????????????

Ha

Ha portretas
O tautai liks kas iš jų?

Taigi

Taigi portretas
Gal grąžins pavogtas pensijas , kur prižadėjo eidama į seimą , o dabar konservai nebalsavo , nes mažai liks sau į kišenes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių