Quantcast

I. Šimonytė apie Statybininko kortelę: vienintelis klausimas – būdas, kaip tai įgyvendinti

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad vienintelis klausimas dėl Statybininko kortelės yra būdas, kuris būtų tinkamiausias tai įgyvendinti.

„Man atrodo, vienintelis klausimas dėl Statybininko kortelės yra pats būdas, kuriuo geriausiai būtų galima tai įgyvendinti, nes jūsų teiktame projekte buvo numatyta, kad Vyriausybė kuria paralelinę sistemą tai, kuri egzistuoja versle. Mano supratimu, nebūtina atmesti tos galimybės, kad galima pasinaudoti tuo, kas jau yra sukurta, tiems patiems tikslams, kurie svarbūs ir valstybės institucijoms“, – per Vyriausybės valandą Seime kalbėjo I. Šimonytė, atsakydama į opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio klausimą.

„Dėl pačios kortelės ginčo nėra, o dėl įgyvendinimo būdo, manau, kad čia dar yra dėl ko pasiginčyti, kuris būdas būtų optimalus kaštų požiūriu“, – sakė premjerė.

Ankstesnė, S. Skvernelio vadovaujama Vyriausybė siekė įdiegti Statybininko kortelę, tačiau įstatymo projektai nebuvo apsvarstyti Seimo komitetuose.

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas anksčiau siūlė neeikvoti valstybės biudžeto bei naudoti jau veikiančią ir asociacijos plėtojamą Statybininko kortelių išdavimo sistemą STATREG.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių