Quantcast

I. Šimonytė apie lauko kavinių darbo laiko ribojimus: situacija nėra tokia puiki

Reaguodama į kritiką dėl planų atvėrus lauko kavines ir barus riboti jų darbo  laiką nuo 7 iki 21 val., premjerė Ingrida Šimonytė primena, kad epidemiologinė situacija šalyje vis dar pernelyg įtempta, kad būtų galima kalbėti apie veiklas be jokių reikalavimų.

„Suprantu, kad kažkam gali atrodyti jie (darbo laiko ribojimai – ELTA) pertekliniai. Vis dėlto supraskime, kad vakarojimas viešojo maitinimo institucijose – mes matėme turbūt tų pavyzdžių praėjusį karantiną pavasarį ir kitu metu, ypač ten, kur vartojamas alkoholis – nebūtinai yra saugiausias bendravimo būdas“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį teigė ji.

I. Šimonytė pažymėjo, kad lauko kavinių ir maitinimo įstaigų atidarymas, atsižvelgiant į šalies gyventojų elgesį, yra savalaikis.

„Matome realybę, kad žmonės prie Vyriausybės pastato yra pasidarę lauko kavinę ir įsigiję kurioje nors maitinimo įstaigoje maisto atsisėdę čia pat valgo. Tai, žinoma, jie galėtų daryti ir prie staliuko restorane“, – sakė ji.

„Bet dar kartą pabrėšiu, kad situacija nėra tokia puiki ir tokia nuostabi, kad mes galėtume kalbėti apie veiklą be jokių reikalavimų, tai leiskite nuo kažko pradėti“, – pridūrė ji.

Kiek anksčiau Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka Eltai teigė, kad kavinių, barų bei kitų maitinimo įstaigų darbo laiko ribojimai yra pertekliniai ir nepagrįsti.

„Labiausiai bijome, kad (Vyriausybė – ELTA) sugalvos taikyti darbo laiko ribojimus. Nesuprantame šios nuostatos pagrindo, tačiau panašu, kad ji gali būti taikoma. Manome, kad toks ribojimas nėra pagrįstas, ir Sveikatos apsaugos ministerija persistengė su tokia mintimi. Tikimės, kad to nebus“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
man juokinga, buvo mažiau užsikrėtimų laikė visus karantine , nors padėtis prastėja viską atlaisvina , kaip tai suprasti kodėl tiek ilgai tęsė karantiną kažkas čia neaišku gal valdžia suprato kad teks susigyventi su covidu senai reikėjo atlaisvinti viską tegul džiaugiasi valdžia kad Lietuvos gyventojai tokie kantrūs leiskite prekiauti turgui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių