Quantcast

I. Ruginienė: turime pradėti kalbėti apie mokesčių tolygumą

Po pirmadienį Prezidentūroje įvykusios diskusijos apie mokesčių sistemą Lietuvoje, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė sako, kad džiaugiasi prezidento išreikšta pozicija, jog atlyginimai kitąmet turėtų didėti sparčiau. Ji taip pat priduria, kad mokesčių skirtumai šiuo metu yra dideli, ir būtina pradėti kalbėti apie jų tolygumą.

„Visi sutarėme, kad ekonomika auga, tačiau atlyginimų augimas atsilieka nuo pačios ekonomikos augimo. Noriu pasidžiaugti, kad prezidentas išreiškė mintį, jog atlyginimai kitais metais turi didėti sparčiau. Iš pateiktų duomenų matome, kad vidutinis darbo užmokestis didėja, ir akivaizdu, kad jis didės kitais metais (...). Čia noriu paminėti minimalią mėnesinę algą (MMA), kuri nuo kitų metų turėtų didėti“, – spaudos konferencijoje teigė I. Ruginienė.

„Ne paslaptis, kad profesinių sąjungų konfederacija siūlė (MMA kitąmet pakelti iki – ELTA) 663 eurų ir matome visas prielaidas tą pasiekti 2021 metais“, – pridūrė ji.

I. Ruginienė pažymėjo, kad su darbo santykiais susijusios pajamos šiuo metu yra apmokestinamos itin dideliais tarifais, todėl būtina į tai atsižvelgti ir pradėti diskutuoti apie mokesčių tolydumą.

„Iš tiesų mokesčių skirtumai yra dideli, ir matome, kad šiandien su darbo santykiais susijusios pajamos yra apmokestinamos labai dideliais tarifais. Tačiau nuo jų atsilieka kitos pajamos (...) Kiekvienai atėjusiai naujai Vyriausybei kartojame, kad turime atsižvelgti į tai ir pagaliau kalbėti apie mokesčių tolygumą“, – tikino ji.

Anot LPSK pirmininkės, susitikime taip pat buvo diskutuojama apie pelno mokesčio lengvatas sparčiai atlyginimus keliančioms įmonėms.

„Pasiūlymas skirti pelno mokesčio lengvatas įmonėms, kurios sparčiau didins atlyginimus, yra diskutuojamas, bet jis turėtų būti svarstomas kompleksiškai, kartu su gyventojų pajamų mokesčio ir kitų pajamų didėjimu“, – teigė I. Ruginienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių