Quantcast

I. Ruginienė: didindama MMA ir NPD Vyriausybė padeda verslui

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė sako, kad Vyriausybės ketinimus minimalią mėnesio algą (MMA) didinti 15 proc., o neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) – beveik 16 proc. galima laikyti parama verslui.

„Mes, profsąjungos esame įsitikinę, kad buvo ir yra visos prielaidos didinti MMA tiek, kiek pagal sutartą formulę iš pradžių siūlė Lietuvos bankas – tai yra iki 888 eurų. Dabar gi Vyriausybė iš esmės nusprendė tą įsipareigojimą padalinti tarp savęs ir darbdavių, o tai galima traktuoti kaip paramą verslui“, – BNS teigė profsąjungų atstovė.

Pasak jos, jei Vyriausybė pritars siūlymui MMA didinti iki 840 eurų, NPD – iki 625 eurų, tai iš esmės atitiks pradinį Lietuvos banko siūlymą.

„Tie skaičiai daugmaž atitinka beveik tą pačią sumą į rankas, ką Lietuvos bankas iš pat pradžių siūlė, tik tas įsipareigojimas yra padalintas tarp darbdavio, kuris turi didinti algą iki 840 eurų, ir tarp mokestinės naštos mažinimo per NPD dydį“, – pridūrė I. Ruginienė.

Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vyriausybei siūlo MMA nuo kitų metų padidinti 110 eurų iki 840 eurų (iki mokesčių), o neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) – 85 eurais iki 625 eurų, BNS patvirtino šaltiniai Vyriausybėje.

Profesinės sąjungos prieš diskusijas dėl MMA Trišalėje taryboje siūlė ją didinti mažiausiai 19 proc. iki 871 euro, vėliau rugsėjį Lietuvos bankui (LB) atnaujinus skaičiavus laikėsi pozicijos, kad ji turėtų augti 21,6 proc. iki 888 eurų.

LB birželį teigė, kad MMA kitąmet galėtų augti 18,9 proc. iki 868 eurų, tačiau dėl didelio ekonomikos neapibrėžtumo siūlė atsargesnius ir vėlesnius sprendimus ar dalinį MMA didinimą.

Vėliau rugsėjį atnaujinęs skaičiavimus LB teigė, jog MMA kitąmet galėtų augti 21,6 proc. iki 888 eurų, tačiau bankas teigia labiau palaikantis jos didinimą du kartus per metus – 9,4 proc. arba 69 eurais iki 799 eurų, o vėliau jos kėlimas priklausytų nuo ekonomikos būklės. Jei ji būtų gera, MMA nuo birželio galėtų didėti dar 11 proc. iki 888 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia tas pats

Cia tas pats portretas
Kaip bankuose,any popieriuko yra grynieji,o tikroveje ne, tik skaiciukai kurie vissiskai neatitinka grynuju kieki banke.

Juokas pro ašaras…

Juokas pro ašaras… portretas
Minimali alga bus 840 e. O tuo tarpu slaugytojos bazinė alga (nekintamas atlyginimas) Kauno klinikose truputis virš 900 e :D Ot lygis! Visas trečias :D

Ruginiene!

Ruginiene! portretas
Juk tu tam ir esi,kad sie dydziai didetu ir susilygintu! Civilizuotose salyse nuo MMA mokamas tik PVM ir tas mazesnis,nei cia. Bet,kaip ir koeficientu vairuotojams atveju,gavai "paskola" uz darba burna po stalu!?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių