Quantcast

Gyventojus pasieks likę pinigai už per krizę sumažintas išmokas

„Sodra“ rugpjūtį išmokės likusias maždaug 10 mln. eurų kompensacijų už per 2009 metų krizę sumažintas įvairias pensijas, kompensacijas bei rentas.

Kaip  pranešė „Sodra“, gyventojai gaus 10 proc. netektos pensijos dalies dydžio sumas.

Iš dalies kompensuotos bus tik valstybinės pirmo ir antro laipsnio, pareigūnų ir karių, mokslininkų, nukentėjusių asmenų, našlių ir našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko pensijos.

Dalį per krizę netektų lėšų atgaus ir gaunantieji kompensacijas už ypatingas darbo sąlygas, šalpos kompensacijas, sportininkų rentas, buvę teatrų ir koncertinių įstaigų kūrybiniai darbuotojai.

Kitos sumažintos pensijos jau buvo kompensuotos ankstesniais metais.

Jei teisę į kompensaciją turintis žmogus mirė po 2020 metų sausio, kai įsigaliojo tvarka dėl šio kompensavimo, išmoką gaus paveldėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvis

Dalyvis portretas
Per krizę buvo sumažintos išmokos Černobylio dalyviams, kada bus jos grąžinamos, tokių žmonių yra dar gyvų kuriems buvo sumažintos išmokos,kaip nukentėjusiems.

Pagaliau nors 10 procentų

Pagaliau nors 10 procentų portretas
Pagaliau,prieš 10 metų,atimtos pensijos ,bent 10 procentų atgaus ir statutiniai pareigūnai.Bet iškyla naujas neramumas.Neduok Dieve,jeigu "patriotai"išrinktų į Seimą konservatorius,tai jie ir vėl atims.

Tiesa

Tiesa portretas
Pritariu p. Jolantai , dar yra protingų , mąstančių žmonių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių